Ovládání plynu slidrem

Jara11

Ovládání plynu slidrem

Příspěvek od Jara11 »

Dobrý den, jestli někdo poradí, nebo se snažím o nemožné. Původně jsem u Ventuse lítal plyn na motor na levém kniplu. Dokud jsem startoval z vozíku, nebyl problém. Přešel jsem na střílení hadicí a protože zvyk je železná košile, už se mi dvakrát podařilo při startu jakmile bylo ero nad zemí dát plnej a namotal jsem na vrtuli vlečnou šňuru. Vysledek nebudu komentovat. Tak jse plyn misto na knil dal na levý slider. Plyn chodí v pohodě , ale nastal problém se stopkama. Měl jsem na kniplu přiřazený stopky, abych viděl kolik mám odlétnuto na pohoné acu. Stopky se spouštěly při pohybu kniplu těsně pod neutrálem. Bohužel to se mi nepodařilo na slideru nastavit. Stopky se spínají až úplně těsně před koncem plného plynu, takže poku plyn jen nepatrně uberu, stopky přestanou počítat. Na slider jsem si udělal nový duralový knoflík s packou, která přesahuje nahoru přez pult, tím pádem to chodí jako by opačně co se týče min. a max. Je zreverzováno a funguje plyn jak má. Poradí někdo , kde se nastavuje při jaké výchylce ovladací paký (slideru)se stopky spustí? Prošel jsem totéž ero v založní paměti, kde jsem si top nechal na kniplu a vše je nastaveno stejně a tam to funguje. Pouze místo levého kniplu mám plyn na levém slideru. Prosím o postrčení, kam ještě kouknou, protože už mě nic nenapadá.

prikrylm

Re: Ovládání plynu slidrem

Příspěvek od prikrylm »

Zkoušel bych TO v "Model" a tamním menu "časovače"/"timers". Je tam možnost zvolit, kdy se mají stopky spouštět, i s možností si zvolit logický spínač a v rámci logického spínače se dá udělat prakticky "cokoli" (např plyn více jak 10%).
Pak bych se možná pokusil stopky řídit "proporcionálně", tedy více plynu, rychleji spotřebuju palivo/baterku. Přímo v menu stopek je "zdroj proporcionálního řízení". (zarámečkováno).

Takže mě napadá možnost (spalovací motor) mít stopky zapnuté, pokud běží motor (start stopek na přepínač(?), který zapne plyn na volnoběh) a stopky pak řídit přímo kanálem plynu (tedy stopky poběží pomalinku i na volnoběh)

Např. pokud zapínám motor na volnoběh např pomocí SF a kanál plynu mám na ch3, tak by mohlo nastavení vypadat třeba takto:
image.png
(na elektro funguje tohle proporcionální řízení stopek hodně dobře).
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Jara11

Re: Ovládání plynu slidrem

Příspěvek od Jara11 »

Děkuju za postrčení. To proporcionální jsem zkoušel, ale byl jsem zvyklý na stav počítá-nepočítá stálou rychlostí. Na druhou stranu stejně většinou lítám plnej tak je to jedno. Původně mi to seplo při dotažení slideru na úplný doraz, tak tohle už je minimální nepodstatná odchylka od skutečnosti, pokud by to nebylo úplně na max. Děkuju. J.

Odpovědět

Zpět na „Tandem X20“