PPM

mirecek

PPM

Příspěvek od mirecek »

Zdravím,jde na Horusu X10 nastavit PPM modulace?Potřebuji kuli trenažeru,Děkuji

prikrylm

Re: PPM

Příspěvek od prikrylm »

Trochu "obecná" otázka, nic méně ano, rádiu nastavit "trenér" režim jako "žák" (někde "slave") a na DSC jacku se objeví PPM. Parametry PPM se (většinou) nastavují na stejném místě jak nastavení do režimu trenéra. Jak a kde se takové věci nastavují záleží na tom, jestli je v rádiu FrSkyOS, OpenTX, EdgeTX nebo ETHOS. Ale jak tak promýšlím, bude nastavení velmi podobné.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

mirecek

Příspěvek od mirecek »

Přepnul jsem PPM mám,ale simulátor píše,že nevidí vysílač.Počitač ho vidí.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Trochu kontextu! :) A proč je otázka v sekci "výprodej"? :)

PC obecně PPM "nevidí" (tedy krom mikrofonního vstupu, ale tato cesta je trochu komplikovaná). Takže jak vaše PC vidí PPM?
Co je to za simulátor?
A nedá se místo PPM použít přímo USB? X10 se umí vůči PC tvářit jako USB Joystick.
Nebo PC vidí zmíněný USB joystick, což nemá s PPM nic společného?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

mirecek

Příspěvek od mirecek »

Phoenix simulátor.Ten jde na PPM to jsem nastavil,ale stejně píše,že nevidí vysílačku.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Phoenixu potřebuje svou "extra krabičku", co převede PPM na USB. Pokud nemáte originál, existují "alternativy" (např toto. Co mám vyzkoušené, tak v orig funguje 8 kanálů v "klonech" 6.
Pak existuje možnost nejdřív pustit emulátor té "krabičky" (používám) a pak samotný simulátor. VIz https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ a sekce "Dongle is mandatory (Almost)!" Na ovládání se pak dá použít libovolný joystick nebo RC vysílač, co se v PC tváří jako joystick (což dnes přes USB umí prakticky všechna rádia).

mirecek

Příspěvek od mirecek »

Díky,je to moc složité.Budu létat s Multiflightem.Díky.

Odpovědět

Zpět na „Horus X10“