X18R
X18R
Koukám na stránky Frsky a tam je mimo X18RS i verze X18R
A mám dotaz. Cena v CZ bude stejná jako u RS (dost vysoká myslím ), nebo bude rozumější?
Díky za odpověď.
PS pořád pošilhávám po té bílé (ta je moc pěkná), ale 16 litrů je podle mne moc. Do 12 max je to rozumné..., ale třeba se pletu.
A mám dotaz. Cena v CZ bude stejná jako u RS (dost vysoká myslím ), nebo bude rozumější?
Díky za odpověď.
PS pořád pošilhávám po té bílé (ta je moc pěkná), ale 16 litrů je podle mne moc. Do 12 max je to rozumné..., ale třeba se pletu.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: X18R
Cena X18R by se mohla pohybovat kolem 13-14tis
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Teď na mne vybaflo na FB tohle.......
https://www.facebook.com/groups/4701265 ... %2CO%2CP-R
Mohl by se p.Urbánek jako dealer poptat jestli je to náhodně jeden kus...nebo je to vlastnost a bude mne čekat rozborka...

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz mě hází na FB jen do skupiny, ne na konkrétní příspěvek 
https://www.facebook.com/share/p/1RarsYmPAZ/
Sorry...nejak nevim proc to zkoplo jen skupinu.
Sorry...nejak nevim proc to zkoplo jen skupinu.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Jo ty řešíš to issue
Ty já si myslím, že to bude kus. Může být jen špatně zasunutý konektor, hůř zakrimpovaný pin, to je těžko.
Navíc rozborka je v pohodě, není to nic složitého a Honza by určitě hned zareagoval a poslal nový kabel nebo by vymyslel řešení

Navíc rozborka je v pohodě, není to nic složitého a Honza by určitě hned zareagoval a poslal nový kabel nebo by vymyslel řešení

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Zatím jsem podobný problém nezachytil nikde. A i kdyby toho bylo více, v tak obrovském množství si myslím, že je to zanedbatelná chyba. Ne vše je neomylné, stejně jako lidé, prostě se to stává.
Navíc jsme modeláři a vyřešit takovýto banální problém by mělo být ve schopnostech každého. Netřeba k tomu diskutovat dál
Navíc jsme modeláři a vyřešit takovýto banální problém by mělo být ve schopnostech každého. Netřeba k tomu diskutovat dál

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
zatim jsme tohle nezaznamenaly az na pripady kdy si to clovek neudelal treba skripnutim kabelu a prosroubovani pri rozborce
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Já jen napsal, že nic není neomylné. Samozřejmě, že se na to dá spadnout, ale to můžeš i s vysílačkou za větší částky (Futaba, Jeti apod...) nebo i u Radiomastru nebo podobných.
Rozhodně by to pro mě nebyl důvod nekoupit rádio značky Frsky.
Doufám, že podobné diskuze tazatele neodradí od koupi super rádia se super základnou a krytím zad od Honzy
Doufám, že podobné diskuze tazatele neodradí od koupi super rádia se super základnou a krytím zad od Honzy

Doufám,že to nevyznělo nějak blbě...Rádio X18RS v bílé , je nejenom šperk, ale i funkcionalita mne naprosto uchvátila.
Jen prostě je dobré věci znát.., štěstí přeje připraveným.
Mám pro info i Futabu 32MZ..tam by člověk čekal, že to bude absolutně TOP ve všech směrech. Už jen pro tu naprosto šílenou cenu. A podobné (issue) dokonce zažilo i toto rádio. Dokonce se podle serial number svolávali do servisu.. a vydal se i manuál jak svépomocí (ale bez záruky) vadné kablíky k hall senzorům vyměnit. Byl jsem mezi postiženými, ale protože nejsem profesí servizák CNC , tak jsem si vyžádal set těch kablíků a vyměnil si je sám.
No a pokud je možnost takového problému i u X18RS...je dobré vědět co a jak. ( O víken rozeberu a juknu jak na tom kablíky jsou).
Ale fakt je to rádio (myslím X18RS) naprosto boží... A škoda, že se ve stejném designu nedělá i X20RS...to bych do zbírky vzal okamžitě taky.
Jen prostě je dobré věci znát.., štěstí přeje připraveným.
Mám pro info i Futabu 32MZ..tam by člověk čekal, že to bude absolutně TOP ve všech směrech. Už jen pro tu naprosto šílenou cenu. A podobné (issue) dokonce zažilo i toto rádio. Dokonce se podle serial number svolávali do servisu.. a vydal se i manuál jak svépomocí (ale bez záruky) vadné kablíky k hall senzorům vyměnit. Byl jsem mezi postiženými, ale protože nejsem profesí servizák CNC , tak jsem si vyžádal set těch kablíků a vyměnil si je sám.
No a pokud je možnost takového problému i u X18RS...je dobré vědět co a jak. ( O víken rozeberu a juknu jak na tom kablíky jsou).
Ale fakt je to rádio (myslím X18RS) naprosto boží... A škoda, že se ve stejném designu nedělá i X20RS...to bych do zbírky vzal okamžitě taky.
Jasně, že se dá spadnout na jakékoli rádio, ale jde o to, do jaké míry jsou rádia dané firmy spolehlivá. Sám mám dvě vysílačky FrSky a jsem s nimi spokojený, ale na druhou stranu musím přiznat, že hlavní důvod byl perfektní servis a podpora od Honzy. Nemyslím, že FrSky jsou super rádia - spíš solidní vyšší střední třída, ale v drtivé většině případů stačí. Je ale otázka, jak se bude rozhodovat majitel dvouturbínové makety stíhačky ... Ten asi spíš sáhne po Jeti.Roman_rc.pilot píše: ↑úte 29. črc 2025 19:08:41Já jen napsal, že nic není neomylné. Samozřejmě, že se na to dá spadnout, ale to můžeš i s vysílačkou za větší částky (Futaba, Jeti apod...) nebo i u Radiomastru nebo podobných.
Doufám, že podobné diskuze tazatele neodradí od koupi super rádia se super základnou a krytím zad od Honzy![]()
Vubec bych se už nebál dát právě radio s TD režimem do jakekoli makety...klidně i na 4 turbíny.
Tady ten borec je zrovna příklad , že frsky a tutbína není problem.
https://www.facebook.com/share/16kJKAxcPF/
Tady ten borec je zrovna příklad , že frsky a tutbína není problem.
https://www.facebook.com/share/16kJKAxcPF/