Nedostatek FRsky rádií na bazarech

Jirkacbx
Kontaktovat uživatele:

Nedostatek FRsky rádií na bazarech

Příspěvek od Jirkacbx »

Zdravim vespolek.
Pokud se adminovi nebude líbit tohle psaní,klidně smazat.

Nedávno se ke mně dostal kolesový parník na předělání,úpravu a přizpůsobení požadavkům nového majitele.
Nejsem žádnej restaurátor a ani odborník,ale majitel parníku je s tím vcelku v pohodě.
K parníku byla k dispozici nějak funkční souprava Cadet 4 od Pelikána.
NO,větší blbost jste neviděli.
Po letech učení a tápání s Q X7,kdy jsem jí přišel na chuť i ohledně nastavování s novým elektro větroněm,kdy zalítávací pilot používal nějaký starší Hitec,přepíchnul jsem jen svuj přijímač,napípal si potřebnosti a mohl lítat s jiným rádiem stejně jak se svým,nedam na Frsky dopustit.
To jen lehká odbočka.
Poradil jsem majiteli parníku,že na zamýšlený ovládaný opičárny na parníku, jako světla různě,možná i muzika a něco dalšího by se hodila chytřejší vysílačka a třeba ta od Frsky. Tak jsme začali hledat po bazarech a netu.
Jelikož je majitel parníku trochu víc pracovně vytížený,o rc ví prd,jeho známý je na tom o něco líp a taky stejně málo zná,chodily různý odkazy na Flysky,Radiomaster,starý a předražený analogy a podobně. Jistě jste už to každý zažil.
Vhodný rádio jsem různě hledal i sám.
Hlavní,co mně zarazilo,je minimální množství nabízených rádií FRsky v jakékoliv kombinaci systém/funkce a tak.
Dejme tomu,že na 50 - 100 inzerátů různých rádií je 1 !!! ohledně FRsky rádia. A většinou se toho někdo zbavuje,že se nenaučil s rádiem zacházet a dobře si ho nastavit a většinou to má ještě na sobě nějaký divoký barvy.
Takže to nejspíš o kvalitě a podpoře od FRsky a servisu bude něco vypovídat.

Tak a už jsem se vykecal a bude ode mně zas chvíli klid :mrgreen: :roll: 8-)
bagr Hitachi,BC8 Mammoth,Kachna Axík trial

Bořík

Re: Nedostatek FRsky rádií na bazarech

Příspěvek od Bořík »

Ono není zase tak nutné hledat rádio FrSky v bazarech - cena nového není až tak vysoká ( kromě špičkových modelů ), aby si zájemce nemohl koupit novou soupravu. A pokud jde o funkčnost, klidně se dá pořídit třeba Radiomaster, který je za rozumnou cenu s velmi podobnými schopnostmi, jako má FrSky. Sám mám dvě rádia FRSky a jediné, co je omezující, je vysoká cena přijímačů pro jednoduché modely ( lodičky, autíčka, tanky atd. ).

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

"vysoká cena přijímačů" - i s novými FrSky rádii s ETHOSem se dají vcelku použít externí 4in1 moduly, takže na levné přijímače se může "dosáhnout" taky...
A pokud vezmu čistě FrSky tak nějaký ten RS + openXsensor a mám za ~550 Kč telemetrický 16-ti kanál. To není tak strašné, ne?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Bořík

Příspěvek od Bořík »

No právě externí moduly ( a u Radiomasteru i interní modul 4v1 ) používám. S-BUSové přijímače a k tomu RS+OpenXsenzor používám, ale je to drahé - ne na peníze, ale na ztrátu času. Než ten senzor propojím na desku s konektory pro serva, tak to zabere tolik času, že profi dekodér na 16 kanálů vyjde na polovinu. Pokud bych měl pár modelů, tak bych ty přijímače neřešil, ale při 40 modelech je ten cenový rozdíl už docela patrný. Zvlášť když jde o tanky, auta, stavební stroje a lodě - tam je telemetrie a dvě pásma úplně zbytečná .

Odpovědět

Zpět na „Obecná diskuze“