Pokud se adminovi nebude líbit tohle psaní,klidně smazat.
Nedávno se ke mně dostal kolesový parník na předělání,úpravu a přizpůsobení požadavkům nového majitele.
Nejsem žádnej restaurátor a ani odborník,ale majitel parníku je s tím vcelku v pohodě.
K parníku byla k dispozici nějak funkční souprava Cadet 4 od Pelikána.
NO,větší blbost jste neviděli.
Po letech učení a tápání s Q X7,kdy jsem jí přišel na chuť i ohledně nastavování s novým elektro větroněm,kdy zalítávací pilot používal nějaký starší Hitec,přepíchnul jsem jen svuj přijímač,napípal si potřebnosti a mohl lítat s jiným rádiem stejně jak se svým,nedam na Frsky dopustit.
To jen lehká odbočka.
Poradil jsem majiteli parníku,že na zamýšlený ovládaný opičárny na parníku, jako světla různě,možná i muzika a něco dalšího by se hodila chytřejší vysílačka a třeba ta od Frsky. Tak jsme začali hledat po bazarech a netu.
Jelikož je majitel parníku trochu víc pracovně vytížený,o rc ví prd,jeho známý je na tom o něco líp a taky stejně málo zná,chodily různý odkazy na Flysky,Radiomaster,starý a předražený analogy a podobně. Jistě jste už to každý zažil.
Vhodný rádio jsem různě hledal i sám.
Hlavní,co mně zarazilo,je minimální množství nabízených rádií FRsky v jakékoliv kombinaci systém/funkce a tak.
Dejme tomu,že na 50 - 100 inzerátů různých rádií je 1 !!! ohledně FRsky rádia. A většinou se toho někdo zbavuje,že se nenaučil s rádiem zacházet a dobře si ho nastavit a většinou to má ještě na sobě nějaký divoký barvy.
Takže to nejspíš o kvalitě a podpoře od FRsky a servisu bude něco vypovídat.
Tak a už jsem se vykecal a bude ode mně zas chvíli klid