Ovládání serva třípolohovým spínačem

griessl

Ovládání serva třípolohovým spínačem

Příspěvek od griessl »

Prosím o radu. Marně se snažím naprogramovat v Etosu, abych mohl servo ovládat třípolohovým spínačem a to stejně jako kniplem- krajní poloha, středová poloha a druhá krajní poloha. Zatím mi to funguje tak, že mi servo jezdí ze středové polohy do pravé krajní- zpět do střední a zase do pravé krajní, do levé nejede.
Potřebuji s tím ovládat Vector- stabilizaci v malém letadle.

Bořík

Re: Ovládání serva třípolohovým spínačem

Příspěvek od Bořík »

To je divné - rozdíl mezi pákou a třípolohovým spínačem je pouze ten, že s pákou se ovládají i mezipolohy a spínačem pouze krajní polohy. Ale v obou případech by jedna krajní poloha měla odpovídat cca 1000 ms, střední 1500 ms a druhá krajní 2000 ms. Je to hezky vidět i na monitoru serv. Pokud to je jinak, tak rozsah dráhy serva je v jednom směru přehozený ( výchylky nejsou -100 až +100, ale třeba + 100 a druhá opět + 100 ) a nebo je dráha serva ovlivněná křivkou ve tvaru "V".

griessl

Re: Ovládání serva třípolohovým spínačem

Příspěvek od griessl »

Boříku, moc děkuji za navedení. Chybu jsem udělal v tom, že jsem to dal jako klapky a nastavil křivky a v tom byl ten zakopaný pes. Vymazal jsem to a nastavil volný mix bez křivky a upravil min. -100 a max.+100 a už to chodí. Díky moc.

Odpovědět

Zpět na „Programování“