ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Vlastním přijímač ARCHER + SR8 a bohužel nejde nakalibrovat pro stabilizaci.Při kalibraci stále svítí zelená, při kalibraci by měla blikat žlutá a to se neděje. V radiu je normálně zaregistrovaný,chodí se servy rádio ho i vidí.
Radio Tandem X20
Verze firmware : 1.4.9,EU
Interní modul TD-ISRM , HW 1.4.0FW: 2.2.4 (EU-LBT)
Přijímač SR8 Plus HW: 1.1.0FW:1.0.5

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od Jan Urbánek »

Stahnout nove skripty pro ETHOS a vlozit na kartu https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... _v2.04.zip

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Mám celý zazipovaný soubor vložit na kartu, nebo to otevříta vložit ten soubor?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od Jan Urbánek »

rozbalit a vlozit do scripts ty adresare se soubory

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Takže tuto složku FrSky STAB RX v 2,04, jsem tam vložil, snad je to dobře.

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Tak bohužel stále stejné

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Dneska jsou zkoušel všechny stabilizační přijímače co mám a tady je výsledek:

SR-6 a SR8 Pro: jdou krásně zkalibrovat a vše funguje jak má - co jsem koukal do info v rádiu, tak přijímače mají v sobě ARCHER X 2.1.11. Frsk

Nové přijímače ARCHER+ SR8: fungují jako standartní, ale nejdou zkalibrovat - v infu zobrazují HW:1.1.0 FW: 1.0.5 i když jsem je flešnul na 2.1.11, tak stále ukazují tu původní verzi
ARCHER+ SR10: nejde ani zaregistrovat, tak jsem ho flešnul také na ARCHER X 2.1.11. Frsk a stále stejné, nejde zaregistrovat.
Už nevím co s tím.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od Jan Urbánek »

ne skripty jsou ve dvou adresarich stab a cali ty adresare se daji do scripts a pak se objevi v systemu.


Takze +SR8 ma FW pro PLUS 1.0.5 a potrebuje nove skripty https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... _1.0.5.zip

+SR10 ma FW pro PLUS 1.0.7 a potrebuje nove skripty https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... _1.0.7.zip


V zadnem pripade do PLUS nepatri FW pro starsi Archer, v tomto pripade je potreba byt obzvlaste obezretni a vybirat spravy FW !!!

griessl
Příspěvky: 41
Registrován: sob 14. pro 2019 12:30:36
Bydliště: Vršovice P-10

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od griessl »

Pane Urbánek, moc Vám děkuji za navedení správného nahrání. Dále, přístup, rady a odkazy, všechno jsem to nahrál a už mi chodí všechny nové stabilizační přijímače ARCHER. Moc děkuji.

vprheli
Příspěvky: 12
Registrován: pon 17. dub 2023 3:43:57

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od vprheli »

Mám "problém" s kalibračním skriptem. Stáhl jsem ho z Frsky stránek pro "ARCHER PLUS SR8". Problém je, že kalibrační skript používá bitové mapy ze složky "/SCRIPTS/TOOLS/RB_img". Tuhle složku nemám a nepodařilo se mi ji najít.
Když jsem cestu ve skriptu upravil na "/SCRIPTS/TOOLS/img", které jsem použil při kalibracích jiných přijímačů, tak skript už orientační obrázky zobrazuje.
Problém je v tom, že nesedí od orientace, když má být přijímač na výšku (posazený na pinech). Pokud ho dám přesně podle orientace textu, tak kalibrace neprojde a musím ho otočit. Následuje druhá podobná poloha a odtud už kalibrace nesedí a musím přijímač otáčet podle textu vzhůru nohama aby kalibrace prošla. Je to jako bych musel nálepku nalepit o 180 stupňů obráceně.
Buď je ve skriptu chyba nebo se právě mají používat obrázky ze "RB_img", které jsou přímo pro něj.
Ještě jsem neporovnával hodnoty X,Y a Z při různých polohách s jinými přijímači abych zjistil že kalibrace a potažmo budoucí stabilizace bude fungovat jak má.
Navíc script zobrazuje text "SR10+" i když byl stažen pro přijímač SR8. Sice předpokládám, že stejný skript je pro oba přijímače, pak by bylo záhodno tu hlavičku opravit aby to bylo naprosto jasné.

Měl s tím někdo podobný problém?

Doplňuji po lehkém otestování kalibrace:

Mám Horus X12S a tam se při kalibraci zobrazuje pouze obrázek, nikoli text (to si opravim ve skriptu) a pokud dodrzim poradi kalibrace poloh (textem nahoru-textem dolu-topem dolu-topem nahoru-pravou stranou nahoru a konečně pravou stranou dolů) tak se nakalibruje správně. Přičemž TOP je ta strana kde nejsou výstupy serv (bližší strana ke vstupu antén) a když je nápisem ke mě, tak pravá strana je prostě pravá strana.

Přesto hledám, zdali pro tento přijímač neexistuje vlastní sada obrázků (R-img)

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 634
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od ellet »

Tak já ten přijímač nemám a nemám jeho pořízení ani v plánu, ale když už jsi v tom nějakej systém našel, nebylo by lepší udělat vlastní složku na obrázky (třeba "my_img") a tam vložit původní obrázky ale přejmenované tak, aby zobrazení poloze odpovídalo (nebo upravit script). A když to dáš k dispozici ostatním - budou ušetření bádáním nad popisem (taky by asi šlo ukrást obrázky ze scriptu pro ETHOS).
A jestli je to jak píšeš, tak "palec nahoru" :D

hugo827
Příspěvky: 13
Registrován: pon 05. čer 2023 16:12:46

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od hugo827 »

Ahoj.
Ut to řeším nějakou dobu a s vysílačem QX7 to nedokážu spustit.
Zatím lítám bez kalibrace.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1688
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od Jan Urbánek »


vprheli
Příspěvky: 12
Registrován: pon 17. dub 2023 3:43:57

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od vprheli »

Viz. ellet
Ohledně těch obrázků, to samozřejmě udělat mohu. Jen čekám až přijímač vložím do modelu a vyzkouším jak odpovídá poloha a jestli stabilizuje jak má.

mirecekdrah
Příspěvky: 4
Registrován: sob 07. říj 2023 11:33:57

Re: ARCHER plus SR 8 nejde nakalibrovat.

Příspěvek od mirecekdrah »

Dobrý den, můžete prosím poradi námt úplným začátečnikum jak nakalibrovat a zprovoznit příjmač SR8 PLUS s Taranisem X9 2019. Vůbec se nám nedaří spustit kalibraci. Máme vše bez obrázku při kalibrování, a ani nám nejde v kalibraci pokračovat dál. Mějte s námi prosím ztrpení. Děkujeme.

Odpovědět

Zpět na „Archer řada SR“