Telemetrie ztracena - ACCESS

Nový protokol od 2019
mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Upgradoval jsem vysílač a přijímače (g-rx6 a rx6r) na ACCESS 2.1.0 a nastavil alarmy na 35/32 dB.

Od té doby mě pořád otravují hlášky telemetrie ztracena/telemetrie je funkční , stačí při kroužení trochu poodletět a mele to pořád dokola. Přitom hlášku nízký nebo kritický signál jsem od té doby neslyšel. V logu pohoda, hodnoty pěkné.

Zkusil jsem to nasimulovat doma a hlásí to při hodnotách cca 45-50dB a další příjem hodnot zamrzne, takže v logu vše v pohodě :shock: :o pak jsou jakékoliv další alarmy zbytečné.

Co s tím?


mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Žádná reakce? Zkusím to jinak.

Aktualizoval jsem na ACCESS 2.1.0 a nastavil alarm 32/35.
Od té doby neslyším hlášky nízký a kritický signál a pak přijdu na to, že telemetrie vypadává kolem 45+dB s hlášením telemetrie ztracena (viz. video)
Aktualizoval jsem 3ks RX6R a 1ks G-RX6 a dělá to u všech. Firmware přímo od frsky.

Je to běžné chování této verze?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 774
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Jan Urbánek »

Neni zapnut nizky vykon telemetrie?

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 228
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od juraj.jurej »

Jan Urbánek píše:
čtv 06. srp 2020 13:56:22
Neni zapnut nizky vykon telemetrie?
Aj to sa dá? Musím to pozrieť asi som si nevšimol, ale nastavenie na nízky výkon rádia je tam.
FrSky Horus X10

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Díky za tip. Mrknu na to v sobotu až budu doma.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk


mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

U všech přijímačů bylo nastaveno (zaškrtnuto) 25mw Tele a F.port asi výchozí po flashi.
Vypnul jsem zkusmo 25mw Tele a po vypnutí a zapnutí přijímače to při domácím testování vypadá dobře, už slyším i hlášky nízký a kritický signál.

Uvidím až se někdy dostanu na letiště.

Takže nízký výkon telemetrie je 25mw? A když to nechám prázné tak je kolik? Nikde jsem to nenašel.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 774
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Jan Urbánek »

Zhruba 80mW takze docela rozdil.

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Otestováno na letišti k plné spokojenosti.
Perfektní dosah, za mě můžu upgrade na 2.1.0 jen odporučit!

Uživatelský avatar
Roman_rc.pilot
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Roman_rc.pilot »

To zakrtnuti najdu kde? Pri aktualizovani fw na prijimaci? Delam to pres radio, je tam ta moznost taky?
Frsky Horus X10s Express
John Deere 9620RX + Krampe Halfpipe HP20

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Ve vlastnostech každého přijímače.

Uživatelský avatar
Roman_rc.pilot
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Rozumim, ale to musi byt pripojen pres pc?
Frsky Horus X10s Express
John Deere 9620RX + Krampe Halfpipe HP20

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Není důvod.
Flashoval jsem z vysílače.

A do nastavení přijímače se dostaneš taky z vysílače (přijímač musí být spárovaný a zapnutý)

Uživatelský avatar
Roman_rc.pilot
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Roman_rc.pilot »

A poradis mi kde, abych to nasel ;) Mam prave Archer R8 PRO ;)
Frsky Horus X10s Express
John Deere 9620RX + Krampe Halfpipe HP20

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Zapni vysílač i model a nastav. ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
Roman_rc.pilot
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Jasne a aby bylo vse ok, tak nic zaskrtnute jo :)
Frsky Horus X10s Express
John Deere 9620RX + Krampe Halfpipe HP20

mab
Příspěvky: 28
Registrován: stř 15. kvě 2019 22:38:22

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od mab »

Co jsem řešil já bylo 25mw Tele musí být prázdné aby telemetrie měla plný výkon.

no a to ostatní:
Telem zakázána to je jasný, zakáže telemetrii
F. port třeba nové serva na rcstudiu - jestli to chápu správně tak je to sbus + telemetrie dohromady
7ms PWM to netuším, třeba nám to někdo vysvětlí?

A dole ty kanály můžeš přemapovat fyzicky, taky dobrá funkce, někdy se může hodit.

Uživatelský avatar
Roman_rc.pilot
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od Roman_rc.pilot »

Super nasel jsem, diky moc :)
Frsky Horus X10s Express
John Deere 9620RX + Krampe Halfpipe HP20

Uživatelský avatar
pstasek
Příspěvky: 53
Registrován: pát 26. dub 2019 21:21:55

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od pstasek »

7ms PWM je kratší délka PWM rámce, resp. hodnota pozice serva se posílá rychleji. Vadí to analogovým servům, snižuje latenci řízení.

PetrSt
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 23. kvě 2019 21:41:49

Re: Telemetrie ztracena - ACCESS

Příspěvek od PetrSt »

Je podobná možnost nastavení i v protokolu ACCST? Zmíněná hláška se mi objevuje na Horusu X12

Odpovědět

Zpět na „ACCESS“