FLVSS falešné hlášky

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 49
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od Kopecek »

Ahoj, už si nevím rady, tak prosím znovu o pomoc. Používám výše uvedené napěťové čidlo (FLVSS). Nejprve jsem si myslel, že mi odchází baterie ( viz. můj dotaz viewforum.php?f=62 ), ale vyzkoušel jsem cca 8ks 3S baterií, koupil jsem nové napěťové čidlo i vyměnil přijímač a stále mi chodí hlášky o nízké stavu napětí náhodně postupně na všech článcích. Z logu jsem zjistil, že pokles je pouze chvilkový cca 0,5 s , takže když přijde hláška a než sklopím zrak na displej, tak je vše ok. Vyčistil jsem připojovací konektory - nepomohlo to. Zkoušel jsem i znovu přehrát firmware, taky to nepomohlo. Jediné co mě napadá nějak vyfiltrovat ty krátkodobé poklesy, ale to nevím jak udělat. Pokud by někoho z vás něco napadlo byl bych moc rád.
Ještě přikládám moji konfiguraci.

vysílač Horus X10S
přijímač S8R

Uživatelský avatar
jarda19
Příspěvky: 61
Registrován: ned 28. dub 2019 18:41:27
Bydliště: Havířov

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od jarda19 »

Pokud to máš v motorovém eru, pak zkus lítat na plný plyn (budou hlášky) a pak zkus lítat na půl plynu (nebudou hlášky)
Vyzkoušej a dej vědět jak to dopadlo.
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel

Supan
Příspěvky: 87
Registrován: sob 27. dub 2019 19:02:58

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od Supan »

Ahoj, jakou mas konfiguraci pohonu?
Vrtule
Motor
Reg
Kapacita bat
Pocet cl
Cečka pripadne IR

A taky jak mas nastaveno hlaseni.
Pravdepodobne ti pohon bere vice proudu nez je schopna dodat bat a tak dochazi k poklesu napeti.
Resenim je vyrovnat potrebu s dodavkou.
Tvrdsi bat nebo ubrat na vrtuli napriklad. A neno litat low. :-)
V cem to mas?
Supan

Supam

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 49
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od Kopecek »

Tak jsem to dnes znovu odzkoušel a hlášky chodí v nepravidelných intervalech. Chodily i když plyn byl na nule.
Jediné co mě napadlo až doma je nastavení v telemetrii jednotlivých článků, kde je položka s názvem "Trvale" a vedle není zaškrtávací políčko, které není zaškrtnuté. Může mi prosím někdo vysvětlit k čemu slouží?

PS. mám to v letadle HERON od Multiplexu a osazení je dle doporučení výrobce.
Heron.jpg

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 440
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od prikrylm »

Jak vypadá telemetrický záznam? Mohlo by se z něj dát možná něco vyčíst. (zapojit, nehýbat s ničím, chvíli nechat "pracovat", podívat se na záznam).

"Trvalé" - políčko pouze k vypočtené telemetrické hodnotě - pokud je zaškrtnuté, vypočtená hodnota se ukládá a není dotčena vypnutím rádia. Např. max rychlost, min RSSI, AVG "něco", v takových případech by mohlo mít smysl hodotu uchovávat. U okamžité hodoty vypočteného článku "trvalost" hodnoty nedává smysl. Nic méně nemá na funkci vliv.

"Trvalé" používám u stopek, kde jedny stopky jsou vyhrazeny na "motohodiny". U motoru (ložisek) je napsané, že je dobré jednou za N hodin zkontrolovat/promazat ložiska - když se něco točí rychle (v tomto případě asi 30000 ot/min), hodí se čas trochu sledovat.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 49
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od Kopecek »

Tak jsem včera znovu vyzkoušel čidlo a přikládám log z telemetrie a otisk z logu z druhého letu, opět docházelo k hláškám o nízkém napětí a v logu je vidět, současný pokles na všech 3 článcích baterie i při vypnutém motoru. Když byl motor v provozu, tak došlo k hlášce taky, ale motor běžel stále stejně a ovládání modelu bylo bez problému.
Před tímto vysílačem jsem měl Taranis X9D+ a tam mi to čidlo chodilo bez problémů.
Heron_log.jpg
Heron-2021-03-31.zip
(46.06 KiB) Staženo 44 x

Supan
Příspěvky: 87
Registrován: sob 27. dub 2019 19:02:58

Re: FLVSS falešné hlášky

Příspěvek od Supan »

Tipuju vadny kontakt?
Mrkl bych lupou na plosnak a zkontrolovál piny.
Zlobil mi tak multi modul. Prepajel jsem piny a ok

Odpovědět

Zpět na „Senzory napětí“