Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 178
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od juraj.jurej »

Používam tento senzor na hranici odberu 40A v špičkách pri plne nabitóm aku. aj 44A. Nieje to nebezpečné? Nikde sa nepíše (neuvádza) podobne, ako pri ESC brust (nárazový) prúd. Škoda, že nieje aspoň 50A, ten by mal ďaleko širšie využitie. Nový FAS100S je super, ale na špičkovo do cca. 50A je zbitočný a má konektory (čo chápem) XT90, ale to my v mojom prípade nevyhovuje. Netestoval niekto tento senzor čo znese?
fcs-40a.jpg
FrSky Horus X10

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 251
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od ellet »

Těžko si to někdo pořídí aby testoval kdy se z toho zakouří :lol: . Pokud je to ale trochu slušně navržený, nemělo by to senzor ohrozit, spíš bych předpokládal, že zobrazený údaj bude zkreslený. Můžeš si ale bočníkem (z kusu drátu) rozsah upravit sám.

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 178
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od juraj.jurej »

ellet píše:
úte 28. led 2020 21:48:15
Těžko si to někdo pořídí aby testoval kdy se z toho zakouří :lol: . Pokud je to ale trochu slušně navržený, nemělo by to senzor ohrozit, spíš bych předpokládal, že zobrazený údaj bude zkreslený. Můžeš si ale bočníkem (z kusu drátu) rozsah upravit sám.
Môžeš mi ten bočník trocha upresniť, ako by to malo vyzerať na odber do 50A. Nerád by som prišiel o model. V telemetrii by sa to potom dalo koeficientom doladiť.
FrSky Horus X10

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 251
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od ellet »

Pro měření proudu bude použito něco jako ACS758. Při průchodu proudu senzorem vzniká malý úbytek napětí. A teď váhám, jestli na to mám jít s matematikou nebo selským rozumem. Tak tedy jednoduše - při měření proudu bych propojil vstupní a výstupní svorku drátem a sledoval o kolik klesne hodnota měřeného proudu (potom použít stejný koeficient pro vynásobení na vysílači). Protože se jedná o velmi malé odpory, propojení musí být kvalitní, pájením, aby byly eliminovány přechodové odpory.
Pro zdvojnásobení rozsahu by stačilo připájet paralelně k původnímu měřícímu čipu tentýž (na něj).... variant by bylo víc.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 702
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od Jan Urbánek »

Mam hlaseny pripady kdy cidlo pretahlo i 60A bez problemu.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 251
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od ellet »

Taky si myslím, že to vydrží podstatně víc. Nad povolenou zátěží bych ale "změřené" hodnotě moc nevěřil. Pokud se jedná o krátkodobé špičky, které mě vlastně moc nezajímají, nic bych s tím nedělal.

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 178
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Prúdový senzor Smart Port FrSky 40A

Příspěvek od juraj.jurej »

Jan Urbánek píše:
stř 29. led 2020 14:51:35
Mam hlaseny pripady kdy cidlo pretahlo i 60A bez problemu.
Tak ja to na bublinách risknem. Bude tam iba špičkovo cca. 49A aj to iba pri plnom nabitom aku. (štarte) Ppotom max. cca. 45A. Merať to merá a ani sa to nieak nehreje. Do akrobata by som to neryskoval, ale vo vetroni (Solius) to krátko dobo myslím, že vydrží. FrSky by ho už mohol vylepšiť na 50-60A (XT60). (zmenšiť a pridať meranie teploty napr.)
FrSky Horus X10

Odpovědět