Taranis Q X7 ACCESS HW

Uživatelský avatar
jarda19
Příspěvky: 21
Registrován: ned 28. dub 2019 18:41:27
Bydliště: Havířov

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od jarda19 » úte 14. led 2020 18:22:18

Honzo nevím sice jak jsou zapojeny potenciometry v Taranisu QX7 ale, myslím si že když změřím potenciometr a naměřím např. 10k ohm, pak když místo něj zapojím dělič ze dvou odporů 5k ohm tak se musí chovat stejně jako potenciometr (servo bude ve středové poloze)….nemám pravdu ???
Nebo je potenciometr zapojen jako proměnný odpor a pak by šel opět nahradit dvěma odpory.
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 182
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od prikrylm » úte 14. led 2020 21:29:53

Potenciometry se určitě používají jako děliče napětí - snímá se napětí a přivádí do ADC na procesoru...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » čtv 16. led 2020 10:23:43

To ano meri se odpor 0-5k, ja jen rikam ze clovek ktery si takto upravi pot nebude mit Switch X s polohami nahore uprostred dole ale pot s urovni. Tzn
bude se muset pres logicle spinace udelat spinaci logika. Propste to nenahradi normalni prepinac.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » čtv 16. led 2020 15:03:57

Jan Urbánek píše:
čtv 16. led 2020 10:23:43
Propste to nenahradi normalni prepinac.
Nenahradí, ale lze toho využít a kdo si pohraje na log. funkcích jak píšete.
Možná mě to právě pomůže řešit chybějící přepínač, jeden poťák nevyužiji.
Rád si pohraji s nastavením, díky za info. :idea: ;)

Uživatelský avatar
jarda19
Příspěvky: 21
Registrován: ned 28. dub 2019 18:41:27
Bydliště: Havířov

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od jarda19 » čtv 16. led 2020 19:11:12

Jan Urbánek píše:
čtv 16. led 2020 10:23:43
To ano meri se odpor 0-5k, ja jen rikam ze clovek ktery si takto upravi pot nebude mit Switch X s polohami nahore uprostred dole ale pot s urovni. Tzn
bude se muset pres logicle spinace udelat spinaci logika. Propste to nenahradi normalni prepinac.
Samozřejmě plnohodnotně nenahradí klasický přepínač, ale třeba chce dotyčný přepínačem ovládat servo....krajní poloha-střed-druhá krajní poloha.
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » čtv 16. led 2020 20:38:05

Zatím jsem nezkoušel, chtěl bych třeba letové režimy, nebo zap vyp nějakou funkci, to by mohlo přes log spínače jít.

O víkendu zkusím.

Odpovědět