Taranis Q X7 ACCESS HW

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » sob 04. led 2020 11:20:42

image.png
image.png
image.png

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » sob 04. led 2020 12:43:26

image.png

Jirkacbx
Příspěvky: 21
Registrován: sob 14. pro 2019 18:44:46
Bydliště: Sedliště PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jirkacbx » sob 04. led 2020 14:14:48

Dobrý den.
Ten kastlík na 18650ky pujde nacpat i do starší X7ky?
Koukal jsem na eshop,tam je jiný typ kastlíku,bez popisky jestli jde použít na zástavbu do rádia.
bagr Hitachi,BC8 Mammoth,Kachna Axík trial

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » sob 04. led 2020 15:52:09

Tentop kastlik dovezeme, je to volne vlozeno v sachte, ale ma to male zkoubky aby drzel na miste v otvorech co tam jsou, mozna bude potreba jej pak do starsi X7 upravit odrezanim zoubku.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » sob 04. led 2020 20:14:26

Podle první foto je ve verzi ACCESS použitá úplně nová základní deska, tj. nemá ani přípravu na dva přepínače do pák. ovladačů jako tomu bylo u první verze Q X7.
Snad vidím jednu volnou pozici bez konektoru, ale bude také záležet na Fw podpoře.

Pane Urbánek, zeptám se, jaký je výhled prodeje Q X7S ACCESS?

Podobně jako u verze Taranis X9 Lite přidali dva přepínače, jak tomu bude u verze Q X7S ACCESS přidají také oproti základní verzi?

Díky za info, Petr

Jirkacbx
Příspěvky: 21
Registrován: sob 14. pro 2019 18:44:46
Bydliště: Sedliště PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jirkacbx » pon 06. led 2020 9:12:31

Jan Urbánek píše:
sob 04. led 2020 15:52:09
Tentop kastlik dovezeme, je to volne vlozeno v sachte, ale ma to male zkoubky aby drzel na miste v otvorech co tam jsou, mozna bude potreba jej pak do starsi X7 upravit odrezanim zoubku.
Díky za odpověd.
Určitě bude stačit kousek oboustranky nebo tavnýho lepidla.
bagr Hitachi,BC8 Mammoth,Kachna Axík trial

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » pon 06. led 2020 13:56:13

X7S by meli byt v mode brzy, pokud pozadujete modre napiste me mail, karbon bude dele asi o mesic nebo dva pozdeji.
Ohledne zmen u X7S se zeptam, ale nemyslim ze to bude stejne.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » pon 06. led 2020 21:01:31

Díky za info, s počtem přepínačů se uvidí, to už si nějak poradím, případně nastavením ve vysílači.
Kdyby byl problém, musel bych sáhnout do vyššího modelu ;) .

Chtěl bych Q X7S jednu modrou a druhou karbon.
Dám vědět.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » pon 06. led 2020 21:03:37

Samozřejmě, když zjistíte změny mezi Q X7 a Q X7S budu rád za dodatečné info.
Díky Petr

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » ned 12. led 2020 13:49:43

Jan Urbánek píše:
pon 06. led 2020 13:56:13
Ohledne zmen u X7S se zeptam, ale nemyslim ze to bude stejne.
Ještě dotaz, jak myslíte, že "nebude stejně" viz citace výše.

Verze mezi sebou Q X7 a Q X7S?

Nebo Q X7S a Taranis Lite S, abych správně pochopil vaší odpověď.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » ned 12. led 2020 14:27:19

Jako tak, ze by pribyli prepinace jako X9L a X9LS

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » ned 12. led 2020 16:23:08

Lze u Q X7 vyměnit potenciometr za třípolohový přepínač?

Umí tuto změnu FW?


Nebudu-li řešit zda se vejde přepínač pod plošnák RF desky. Třeba za teorie, že bych přepínač vyvedl jinam.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » pon 13. led 2020 13:05:59

To nejde, vstupy potenciometru meri odpor, kdezto vstupy prepinacu uroven.
Pot lze zamenit za 6polohovy.

Uživatelský avatar
jarda19
Příspěvky: 21
Registrován: ned 28. dub 2019 18:41:27
Bydliště: Havířov

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od jarda19 » pon 13. led 2020 18:00:26

Honzo já si myslím že to jde, záleží jestli dotyčný umí alespoň pájet a měřit multimetrem...…..3 polohový přepínač a dva odpory.
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » pon 13. led 2020 20:06:33

jarda19 píše:
pon 13. led 2020 18:00:26
Honzo já si myslím že to jde, záleží jestli dotyčný umí alespoň pájet a měřit multimetrem...…..3 polohový přepínač a dva odpory.
Jo to dotyčný umí :-).

Zatím vymýšlím teorie při čekání na nový Q 7XS. Jeden poťák by mi stačil a využil bych raději více přepínačů, ale je dobré že u OpenTX si lze poradit a různé věci obejít. Třeba to vymyslím i jinak, zatím co jsem potřeboval, tak jsem vyřešil i na malém Taranisu 9 Lite od holky. Tam už narážím na mantinely v podobě ovládacích prvků(přepínačů).
Naposledy upravil(a) sramy dne pon 13. led 2020 20:56:41, celkem upraveno 1 x.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » pon 13. led 2020 20:08:01

Jan Urbánek píše:
pon 13. led 2020 13:05:59
To nejde, vstupy potenciometru meri odpor, kdezto vstupy prepinacu uroven.
Pot lze zamenit za 6polohovy.
Když lze zaměnit poťák za 6 polohový přepínač, jak je řešen tento přepínač?
Je nějaké schéma 6 polohového přepínače?

Má snad v sobě rezistory?

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 182
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od prikrylm » pon 13. led 2020 22:24:53

Pokud je nouze o přepínače, tak pokud nejsou potřeba trimovat kniply, tak se jako přepínače dají použít trimovací tlačítka. A to buď tak, jak jsou (třípolohové zůstávající uprostřed) nebo fyzicky přepájet na jeden třípolohový přepínač...
Pro elektrolety se takový trim plynu trochu nabízí. Pokud je model koptera, která většinou trimy nepotřebuje, tak jsou k dispozici ještě další 3. Pro lodě a auta/bagry to platí taky.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 466
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od Jan Urbánek » úte 14. led 2020 0:30:00

Kdyz se tam da prepinac a odpory opet měříme uroven. Nebude to jako polohy nahore, uprostred dole ale bude se to muset reakci na uroven. Opentx nabizi take jen pot a 6pol
Ano 6 pol ma odpory.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » úte 14. led 2020 11:03:41

Jan Urbánek píše:
úte 14. led 2020 0:30:00
Ano 6 pol ma odpory.
Jj tak to mi stačí, díky za odpověď.

sramy
Příspěvky: 42
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: Taranis Q X7 ACCESS HW

Příspěvek od sramy » úte 14. led 2020 11:09:47

6 pol. přepínač se spřažením s log. funkcemi nebo se spojením s dalším přepínačem lze docílit, více možností ovládání a kombinací, to by asi bylo dobré řešení.
Po hmatu v tomto případě je jasně definovaná poloha, navíc třeba označená i hláškou funkce.

Odpovědět