Quik mode

hipa

Quik mode

Příspěvek od hipa »

Ahoj, snažím se nastavit S8R, podle videa p. Urbánka. Dělá to přes jakýsi quik mode. Já to tam prostě nemám. Přijímač jsem aktualizoval. Rádio je Taranis Q X7S. Verze 2.3.14-otx. Co s tím? Děkuji

prikrylm

Re: Quik mode

Příspěvek od prikrylm »

"Quick Mode" je režim přijímače a nastavuje se přes rádio (nebo STK tool).
Pokud se nastavuje přes rádio je potřeba mít připojený (živý) přijímač a v rádiu spustit LUA, co se jmenuje FrSky SxR.lua. Ideálně umístěný v SCRIPTS\TOOLS\. Ten se pustí (z tools nebo z obsahu SD) a jakmile se načtou data z přijímače, tak na stránce 2 je "Quick Mode" na druhém řádku, lze jej vypnout/zapnout.
screenshot z přímo z X9 lite a S6R přijímače.
screenshot z přímo z X9 lite a S6R přijímače.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

hipa

Příspěvek od hipa »

No tohle se mi nakonec povedlo. Nevím jak, ale povedlo. Jenže p. Urbánek má video o nastavení přijímače S8R s takovou tabulkou Quick mode, a tam nastavuje. A RiMr má jiný postup. Otevře položku SxR a tam má dvařádky, kalibrace a nastavení. Já tam mám dva řádka kalibrace a nastavení ne. Navíc jsem postahoval kde co, takže na tý kartě je hromada věcí dvakrát, ale nefunguje žádná. Si myslím, že by bylo nejlepší kartu celou zahodit a začít s čistým stolem. Psal jsem p. Urbánkovi, že i zaplatím, ale odepsal, že to mám jen blbě nahraný. Nahranej sem ale já. A to mám přijímače tři, každej jinej. S8R, SR8 Pro a SR8 plus. I tak díky.
Přílohy
Screenshot_20251014_131453_com_google_android_googlequicksearchbox_LensExportedAct.jpg

hipa

Příspěvek od hipa »

Tak všechno zpět. Jsem idiot. Na tý fotce je model. Ovšem pojmenovaný Quick mode. A já myslel, že je to nějaký speciální program. Asi to už není pro mě. A to mě čeká ještě SR8 plus. Ach jo. 🙂

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Hlavu vzhůru!
Pravda úplně triviální TO není, ale žádná raketová věda taky ne.
Skutečně existují dva LUA skripty - jeden na nastavení (poloha + kalibrace), druhý na nastavení stabilizace (druh - např klasické letadlo, samokřídlo-, pak třeba to zmíněné "Quick mode" a intenzity stabilizace.

Obojí je na SD kartě (nebo se nahraje), objojí se pouští ze systémového menu rádia.

Pokud jsou LUA (tak prý Lua - portugalsky "měsíc") skripty ve složce SCRIPTS/TOOLS, objeví se takový skript v menu tools na první stránce. A možná malinko "vyšší dívčí", pokud se ve skriptu na (tuším) prvních dvou řádcích (určitě pokud bude na prvním) vyskytnou znaky "TNS|" a "|TNE"*, tak se v TOOLS seznamu ukáže to, co je mezi znaky ||. Napříkald pokud bude první řádek poznámka

Kód: Vybrat vše

---  TNS|Toto na SxR|TNE
V menu pak uvidím:
image.png
image.png (4.97 KiB) Zobrazeno 3170 x
---
* nejspíš je to zkratka Tool Name Start a Tool Name End
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

hipa

Příspěvek od hipa »

Když se to umí, je to brnkačka. Každopádně jsem teď obdržel od p. Urbánka obsah SD karty nedotčený mýma pokusama. Ovšem mám obavu, že tam stejně není vše. Tak teď smažu kartu nahradím novým obsahem. Pak podám zprávu. Díky 🙂

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Příspěvek od Jan Urbánek »

Ale je, jak SxR tak plus SRx skripty.

prikrylm

Příspěvek od prikrylm »

Před smazáním SD karty určitě zazálohovat vlastní modely, pokud nějaké jsou...

Jan Urbánek
Administrátor fóra

Příspěvek od Jan Urbánek »

Je to X7 tam jsou v procesoru

Odpovědět

Zpět na „Taranis Q X7“