Sjednocení rádia a přijímačů.
Sjednocení rádia a přijímačů.
Ahoj, potřeboval bych poradit. Chtěl bych si koupit přijímač se stabilizací SR8. V Taranisu mám Open TX 2. 0.15. Asi bych to měl flashnout na něco jiného. Ale mám spoustu starých přijímačů, např. D8R II, V8FR II a pod. Existuje cesta, aby všechny fungovali? Přece je nevyhodím. A nebo aby všechno chodilo v TaranisuQ X7S, který jsem koupil minulý víkend na inzerát. Jo, přečetl jsem snad všechny příspěvky, ale mám v tom ještě větší guláš. Tak předem děkuju. Petr
Re: Sjednocení rádia a přijímačů.
Myslím, že se nedostanete do stavu, abyste přikupoval přijímače ze současné výroby Frsky a používal starší vysílač a starší přijímače. FrSky se nezabývá kompatibilitou se svými staršími výrobky.
Toho jsem se obával. Přesto děkuju. 
Je potřeba rozlišit několik věcí:
- rádio jako takové a jeho firmware (FW)
- vysílací modul a jeho firmware
- firmware v přijímači
Systém v rádiu (moc) nesouvisí s tím, jestli lze provozovat vlastněné přijímače.
Tzn. pokud o Taranise X9D+ nahraju novější OpenTX provoz stávajících přijímačů to neovlivní. Mohlo by tu být jedno drobné úskalí - pokud vyberu EU variantu OpenTX, nenabídne se výběr přijímačů D8.
Vysílací modul, podporující např přijímače D8, určitě neumí nejnovější ACCESS FrSky přijímače. Novější vysílací moduly, které umí ACCESS zase neumí starší D8. Navíc je v případě ACCST (D16) potřeba mít sladěné verze FW vysílací ho modu a přijímače.
SR8, dle všeho, umí používat starší ACCST protokol, měl by tedy jít použít i se starším rádiem. Je ale potřeba mít ve vysílacím modulu staršího rádia (nejspíš) poslední verzi FW. To ale znamená přehrát na poslední FW i všechny D16 přijímače, které jsou s tímto rádiem provozovány. Netýká se přijímačů D8, ty jsou furt stejné.
Další úodrobnosti na konkrétní dotaz..
- rádio jako takové a jeho firmware (FW)
- vysílací modul a jeho firmware
- firmware v přijímači
Systém v rádiu (moc) nesouvisí s tím, jestli lze provozovat vlastněné přijímače.
Tzn. pokud o Taranise X9D+ nahraju novější OpenTX provoz stávajících přijímačů to neovlivní. Mohlo by tu být jedno drobné úskalí - pokud vyberu EU variantu OpenTX, nenabídne se výběr přijímačů D8.
Vysílací modul, podporující např přijímače D8, určitě neumí nejnovější ACCESS FrSky přijímače. Novější vysílací moduly, které umí ACCESS zase neumí starší D8. Navíc je v případě ACCST (D16) potřeba mít sladěné verze FW vysílací ho modu a přijímače.
SR8, dle všeho, umí používat starší ACCST protokol, měl by tedy jít použít i se starším rádiem. Je ale potřeba mít ve vysílacím modulu staršího rádia (nejspíš) poslední verzi FW. To ale znamená přehrát na poslední FW i všechny D16 přijímače, které jsou s tímto rádiem provozovány. Netýká se přijímačů D8, ty jsou furt stejné.
Další úodrobnosti na konkrétní dotaz..
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Vážím si Tvojí snahy, opravdu, ale mám v tom prostě zmatek. Připadá mi že nic nefunguje s ničím. Tak zkusím konkrétní případ. Dokážu spárovat SR8 plus s Taranisem plus? Je tam OpenTx 2.0.15.Mám sice doma SR8 pro, ale ten se spárovaný s Taranisem Q X7S. Nechci tím ale dělat pokusy, jsem rád, že to funguje. P. S. ještě mě napadlo, že mám ve starý Turnigy ext. modul DJT. Že bych ho dal do tý X7S. Ale už jsem dávno zapomněl, co umí.