Prodloužené kniply pro X20R
Prodloužené kniply pro X20R
Neřešil někdo prodloužení kniplů pro X20R? Co jsem našel je sice závit M4, ale nějak se to nevejde.
Re: Prodloužené kniply pro X20R
Také by ma zaujímalo.
Na X20R jsem kniply prodlužoval, protože to používám v origo duralovým pultu a úplně v poho. Stávající konce jsem zdemontoval a stávající kulatiny jsem prodloužil cca o 1cm vložkou dělanou na soustruhu na jedné starně závit dovnitř 4mm, na druhé straně závit zvenčí na našroubování kniplů. Průměr se shoduje, tak to ani není vidět. Pouze nastal problém s uzložením v kufru, který jsem koupi, protože pravý knikpl, který je v neutrálu uprostřed mi překážel při zavírání kufru.
[/img]

Tyto nebudou pasovat ?
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 21%211%210
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 21%211%210
Já je kupoval u nás, protože jsem chtěl dlouhé. Jinak maximálně bude nutné zvětšit průměr zespoda, kam se šroubuje konec kulatiny z vysílače, protože to není rovných 4mm, ale o nějakou desetinu více. Průměr si nepamatuju. Když mi to umožnilo do prodloužení dovnitř závit M4, tak venek musí být větší průměr, jinak by se to po řezání závitu rozpadlo.
Takže to není standartní závit M4 ?Jara11 píše: ↑čtv 04. zář 2025 20:24:16Já je kupoval u nás, protože jsem chtěl dlouhé. Jinak maximálně bude nutné zvětšit průměr zespoda, kam se šroubuje konec kulatiny z vysílače, protože to není rovných 4mm, ale o nějakou desetinu více. Průměr si nepamatuju. Když mi to umožnilo do prodloužení dovnitř závit M4, tak venek musí být větší průměr, jinak by se to po řezání závitu rozpadlo.
Jo je,ale kulatina na níž závit je má o něco větší průměr.
Tak tyto páky potom nemají presný závit M4 nebo jsem to zase špatne pochopil ?

Tyto páky mají přesný závit M4, ale ty kulatiny co koukají z vysílače mají nevím přesně,ale nějakých 4,3mm a na konci samozřejmě z M4. Ty páky mají otvor na 4mm průměr pokračující závitem M4. Neboli ty kulatiny z vysílače nedostaneš do páky až k závitu,musí se z kraje vyvrtal o nějaké dvě desetiny až k závitu,aby tam ta kulatina nalezla dál a šlo šroubovat. Jestli nepochopíš,budu muset kreslit.
Už pochopil.. 

Budete muset dělat dost dlouhé prodloužení,protože tou spodní části musí dosáhnout na konci se závitem až do té horní části. Ta Dolní je dost dlouhá. Hlavně 4mm závit.