X18RS-konflikt senzorů
X18RS-konflikt senzorů
https://www.facebook.com/share/v/1953yEPghv/
Vyčerpal jsem všechny možnosti ...napadá něco někoho?
Nebo je issues v posledním FW?
Díky
Vyčerpal jsem všechny možnosti ...napadá něco někoho?
Nebo je issues v posledním FW?
Díky
Re: X18RS-konflikt senzorů
Nejprve je třeba přijít na to, který senzor/senzory hází chybu. V logu nic patrného není?
Co je všechno instalované v modelu? Projděte jednotlivé senzory, jaké mají ID.
Konflikt senzorů nastane, když se na sběrnici objeví (vyšle data) více senzorů se stejným ID.
Co je všechno instalované v modelu? Projděte jednotlivé senzory, jaké mají ID.
Konflikt senzorů nastane, když se na sběrnici objeví (vyšle data) více senzorů se stejným ID.
Dik , ale tohle vše vim...
Z logiky věci...30min až hodinu jsou všechny senzory ok, no konflikt...v tabulce zadna cervena upozornění...a pak se kouzlem něco samo změní?
Za letu?...jo a už se mi to stalo i doma na stole ...ale jen jednou.
Z logiky věci...30min až hodinu jsou všechny senzory ok, no konflikt...v tabulce zadna cervena upozornění...a pak se kouzlem něco samo změní?
Za letu?...jo a už se mi to stalo i doma na stole ...ale jen jednou.
Log jsem nekontroloval....zatím.
Tak jinak... Pošlete logy a vypište konfiguraci modelu. Použitý HW a ID.
Nic víc neporadím bez informací, na které se ptám, jinak můžu jen věštit z křišťálové koule. Vidím létající padák a slyším hlášku. Víc informací nemam, takže nejde vyvozovat žádné závěry.
Nic víc neporadím bez informací, na které se ptám, jinak můžu jen věštit z křišťálové koule. Vidím létající padák a slyším hlášku. Víc informací nemam, takže nejde vyvozovat žádné závěry.
Rozumím...,zařídim...jen co bude další letove počasi.
Musim i nastavit logování všech čidel. Teď mám jen gps.
Diky
Musim i nastavit logování všech čidel. Teď mám jen gps.
Diky
Konfigurace modelu...pstasek píše: ↑sob 09. srp 2025 12:44:18Tak jinak... Pošlete logy a vypište konfiguraci modelu. Použitý HW a ID.
TX- Frsky X18RS
RX- TD-R10
ESC- Frsky Neuron 60
Frsky Vari ADV
4x servo BLS5405H (z nich , ale na telemetrii nic neposílám)
Log mám, jenže jak ho a kam poslat-má 13MB.
Let byl dlouhý 1h15min a s tím,že první hlášení bylo mezi 5 a 6 minutou. Během celého letu celkem myslím 5x.
Snad to pujde stáhnout.
https://uloz.to/file/d0jE62kiF3fO/rocke ... usZKAZAmEv
Tady to by mělo být na jistotu
Naposledy upravil(a) graup15 dne úte 12. srp 2025 6:34:30, celkem upraveno 1 x.
Jo a je tam pro porovnání i graf z Altis-FM
Díky, v logu žádnou anomálii která by ukazovala na něco konkrétního nevidím.
Serva jsou připojená přes FBus?
Pro kontrolu prosím ještě vypsat seznam jednotlivých Physical a App ID u všech položek senzorů z obrazovky telemetrie a výpis ID i u jednotlivých serv.
Serva jsou připojená přes FBus?
Pro kontrolu prosím ještě vypsat seznam jednotlivých Physical a App ID u všech položek senzorů z obrazovky telemetrie a výpis ID i u jednotlivých serv.
Nene...serva jsou připojen na pwm výstupy...a seznam udělám o víkend...
Díky moooc za snahu. Co jsem vypozoroval tak to náhodně zahlásí konflikt, ale v obrazovce senzoru se nic neobjeví...tudíž to nevypadá na nějaký opravdový konflikt...
Díky moooc za snahu. Co jsem vypozoroval tak to náhodně zahlásí konflikt, ale v obrazovce senzoru se nic neobjeví...tudíž to nevypadá na nějaký opravdový konflikt...