X-Lite ACCESS
-
X-Lite ACCESS
Jestli to dobre chapu tak pro basic X-Lite neexistuje fw s ACCESS pro interni iXJT modul, takze svuj R-XSR prijmac bych mel nechat na soucasne verzi. Je tak? Nejak nechapu, proc FrSky rovnou nekde nenapise, ze tohle radio je "discontinued".
Trosku to zamrzi.
Trosku to zamrzi.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: X-Lite ACCESS
Zdravim, ano je to tak, X-lite neni ale discontinued jen neni mozne do nej nahrat ACCESS. Jak to bude s Xlite jako s vyrobou navime.
-
Dobry den, trochu se v tom ztracim, tak se zeptam. Bude mi fungovat ACCESS protokol, kdyz bych provedl vymenu modulu FrSky R9M Lite (2018) pres Vas program odkupu za novy? Na X-Lite radiu.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
R9M Lite umi ACCESS od zacatku a na X-Liter pojede, vymena se tyka jen R9M velkych modulu.
https://rcstudio.cz/cs/blog/moduly-frsky-b30.html
https://rcstudio.cz/cs/blog/moduly-frsky-b30.html
X-Lite, který ACCESS neumí a modul R9M Lite v ACCESS pojede? To znamená, že sériová komunikace (přes ISRM) je sestavena jinak.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Modul nepotrebuje komunikovat s vnitrnim ISRM, ale procesorem v UART rezimu. Sachta Lite to umi protoze ma vlastni zapojeni s 8mi piny
Rozumím a děkuji.
Existuje možnost získat X-Lite se dvěma tlačítky navíc bez nového ACCESS protokolu ? Je mi celkem jedno, jaká verze X-Lite by to byla, jen jde o ta dvě tlačítka a popř. napájení z 18650, ale to by asi neměl být problém.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
On ten modul ISRM ma krom ACCESS i ACCST D16 takze neni snadnejsi koupit ACCESS radio?
Pokud to umí i starší systém přenosu, je to bezva a už vykrmuju prasátko ! Ono chodit ven s malými lodičkami a k tomu se tahat s X9E je tak trochu protichůdné. A ten malý prcek je úžasný.
Problém je ale v tom, že ty levné čínské přijímače jdou spárovat pouze v režimu D8 ... Takže bohužel je to stále problém. Mám je v několika lodích a byla by škoda je vyhodit, když na tento účel bohatě stačí.
Problém je ale v tom, že ty levné čínské přijímače jdou spárovat pouze v režimu D8 ... Takže bohužel je to stále problém. Mám je v několika lodích a byla by škoda je vyhodit, když na tento účel bohatě stačí.
Ono to zase není tak důležité - prostě nemůžu mít vše, na co si vzpomenu. Oželím ta dvě tlačítka - už i proto, že toho prcka bych chtěl na malé modely ( většinou RC kity ) a tam těch funkcí není tolik, aby ta tlačítka chyběla. Škoda, že FrSky nevyrábí takové levné a jednoduché přijímače. Do letadla bych ho nedal, ale do lodičky, co má půl metru a jezdím s ní do 20 metrů od břehu, není třeba dávat superpřijímače.
Každopádně bych chtěl využít tu vánoční slevu a X-Lite pořídit.
Pomohl by modul XJT Lite ? Tam je popis, že podporuje D8 ? To by asi bylo docela fajn řešení.
Každopádně bych chtěl využít tu vánoční slevu a X-Lite pořídit.
Pomohl by modul XJT Lite ? Tam je popis, že podporuje D8 ? To by asi bylo docela fajn řešení.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Tento modul to umi https://rcstudio.cz/cs/vysilaci-moduly/ ... -lite.html
Nebo přímo multiprotocol modul?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Díky za tip - to je dost zajímavé, protože mám volantovku s protokolem od FlySky, ale kvůli záruce a pomoci dám přednost tomu jednoduššímu modulu od RC-Studia. Nejsem v tomto oboru natolik zběhlý, abych neměl strach z vyřešení možných komplikací. I tak je to fajn, že se našlo dobré řešení.
Díky za pomoc.
Díky za pomoc.