Funkce zámek
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Re: Funkce zámek
Ne ne, není, to vím na 1000%
Frsky Tandem X20PRO
John Deere 9620RX (Archer R8 + R4)
Krampe Halfpipe HP20 (Archer R4)
Väderstad Spirit ST600s (Archer R6)
Amazone UX5200 (Archer R6)
John Deere 9620RX (Archer R8 + R4)
Krampe Halfpipe HP20 (Archer R4)
Väderstad Spirit ST600s (Archer R6)
Amazone UX5200 (Archer R6)
Tak to se jí omlouvám a hluboce klaním!
Programátorka tě uvrtala do ETHOSu? To bych skoro tipnul na škodolibou až záškodnickou akci, ne?Roman_rc.pilot píše: ↑stř 03. led 2024 20:31:07Musel jsem ji uprosit Navic me ona sama uvrtala do neho radia. Drzel jsem se OTX zuby nehty
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- juraj.jurej
Ak chceš držať plyn v určitej polohe po prepnutí prep. SA- stačí dať za mix plyn (CH3) dať jeden mix s operáciou uzamknutia (zámok)
Dá sa použiť aj operácia "nahradiť" pokiaľ nieje už žiadny mix do plynu za ním.
Dá sa použiť aj operácia "nahradiť" pokiaľ nieje už žiadny mix do plynu za ním.
FrSky Tandem X20
..jsem věděl, že je TO zbytečně složité. Vynechat ten "paměťový" kanál a rovnou TO zamknout sebou samým. Jestli se pak použije zavádějící "lock" nebo klidně "Add" je jedno. Tedy pokud se ten THR mix taky podmíní a vypne.
Ale pravda s replace nebo lock funguje jednodušeji.
Ale pravda s replace nebo lock funguje jednodušeji.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Tak když program narazí na řádek "Zámek" zamkne aktuální výstupní hodnotu kanálu. Nic víc. Proto další řádky ztrácí smysl. Ostatní, jako aktivace řádku funguje normálně, takže lze řádek vypnout. Jo, to už dává smysl a stačí jen jedna jasná věta...
Ale když je ta hodnota proměnná - třeba knipl- tak na výstupu bude tahle proměnná hodnota. Pak je to "lock" zmatečné...
Tak jsem "nabyl dojmu", protože to nemám jak vyzkoušet, že celá funkce tkvi v tom, že kašle na vstup a opakuje poslední hodnotu před vstupem do řádku "Zámek". Prostě jen přesměruje vstup. Jinak by mně to zase mou představu rozbouralo.
Proto tvrdím, že název chování kanálu "Lock" je zmatečný.
Já bych ten název i přijal. Jestli to funguje podle mých představ, tak ta hodnota na výstupu vlastně zamknutá je. Nakonec jde hlavně o to, jak to pracuje. Bohužel se v komunitě "ETHOSmanů" zatím nenašel nikdo, kdo by se jasně vyjádřil. Vidím jen nejasně věty přeložené Googlem z manuálu.
Ono je nakonec jedno jak se fce jmenuje, pokud se bude vědět, jak funguje.
- juraj.jurej
Ještě k úplně prvnímu příspěvku. Někde jsem viděl, že pokud se plyn auta ovládá pákou, tak páka plynu udává ne rychlost, ale zrychlení, pokud je tedy páka plynu "na pružince", uprostřed auto jede konstantní rychlostí dopředu přidává, dozadu brzdí. Nebylo by TO lepší řešení? Nebo nechat na páčce std aretaci plynu ala letadla...
---
Možná škoda, že ETHOS neoprásknul z OTX i ty vstupy, tam když se vypne řádek vstupu, zůstává na výstupu poslední hodnota řádku před vypnutím. Takže řešení zámku by bylo jen přidání vypínače na řádek vstupu.
---
Možná škoda, že ETHOS neoprásknul z OTX i ty vstupy, tam když se vypne řádek vstupu, zůstává na výstupu poslední hodnota řádku před vypnutím. Takže řešení zámku by bylo jen přidání vypínače na řádek vstupu.
To je zajímavý postřeh. Sice nevím jestli je to doporučeníhodný (přece jen je to asi nedefinovaný stav, to nevím, manuály moc nečtu), ale na rozdíl od předchozího řešení, kde je třeba se spolehnout na dobře ošetřené zákmity přepínače, tady snad nic nehrozí (aspoň dokud se nezmění sw).