HORUS X20 - dotazy
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: HORUS X20 - dotazy
Systemove to je tak, ze kazdy letovy rezim budto ma svoje nastaveni trimu, tzn jiny v kazdem letovem rezimu nebo jsou trimy stejne pres vsechny letove rezimy.
V podsttae nezavisly trim neexistuje budto je v kazdem letovem rezimu jiny tedy vazany k letovemu rezimu nebo jsou je stejny pres vsechny letove rezimy.
Zde je to torchu hra vyznamu a cestiny.
Spravne to je nezavisly trim, podle letoveho rezimu, vypadla tam carka nebo najdeme jiny vyraz co bude lepe reprezentovat danou funkci.
Trim podle letoveho rezimu - nerika nic co bude VYP
Globalni trim - neni moc presne
Individualni trim podle let rezimu - neni uplne spatne
V podsttae nezavisly trim neexistuje budto je v kazdem letovem rezimu jiny tedy vazany k letovemu rezimu nebo jsou je stejny pres vsechny letove rezimy.
Zde je to torchu hra vyznamu a cestiny.
Spravne to je nezavisly trim, podle letoveho rezimu, vypadla tam carka nebo najdeme jiny vyraz co bude lepe reprezentovat danou funkci.
Trim podle letoveho rezimu - nerika nic co bude VYP
Globalni trim - neni moc presne
Individualni trim podle let rezimu - neni uplne spatne
A co "TRIM závislý na letovém režimu" VYP-ZAP ?
Dle mého to má výrobce špatně přeloženo do angličtiny, ale potvrdit nemohu, nepřečtu rozsypaný čaj
Dle mého to má výrobce špatně přeloženo do angličtiny, ale potvrdit nemohu, nepřečtu rozsypaný čaj

- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Ten software dela francouz a original je v anglictine pak se preklada do mutaci
Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk
Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk
Mám dotaz: když vložím u Tandem X 20 do šachty modul FrSky Twin Lite Pro a pro příjem použiju některý z přijímačů TWin např. TW R8 tak dochází k simultálnímu vysílání a přijmu (X20 - ACCESS 2,4 + z modulu TWin 2,4), tedy k záložnímu vysílání pro případ, že ACCESS nebo TWin selže.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
No to bych řekl, že ne. Přijímač máš napárovaný na TW modul v šachtě, v rádiu už ne. Nevíc mez modulu v šachtě na X20 TW přijímač nenapáruješ. Řekl bych tedy, že takto to fungovat nebude 

Jako že mám jeden přijímač a vysílám na něj dvěma různými vysílači? TO by tak nějak z principu jít ani nemělo (resp. s jistými prostředky TO jde, ale...)
Pokud budu hodně paranoidní a budu mít tandem rádio a v něm ještě twin modul, tak můžu použít zmíněný TW R8, napárovat s twin modulem, pak vzít třeba TD MX napárovat s Tandem modulem. TD MX přes s.bus spojit s TW R8 (tuším TO jde dokonce navzájem) a získat tak systém z jednoho rádia, na který vysílají dvě různé 2,4 GHz ACCESS, jeden ELRS a jeden 868 MHZ ACCESS(?). Nejspíš budu mít telemetrii jen z interního modulu.
Pokud budu hodně paranoidní a budu mít tandem rádio a v něm ještě twin modul, tak můžu použít zmíněný TW R8, napárovat s twin modulem, pak vzít třeba TD MX napárovat s Tandem modulem. TD MX přes s.bus spojit s TW R8 (tuším TO jde dokonce navzájem) a získat tak systém z jednoho rádia, na který vysílají dvě různé 2,4 GHz ACCESS, jeden ELRS a jeden 868 MHZ ACCESS(?). Nejspíš budu mít telemetrii jen z interního modulu.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to tak viděl 
Jen mě teď zarazilo něco, už před nějakou dobou jsem se to snažil zjistit, ale nedařilo se. Nějaký modul FrSky jede na ELRS? Ja myslel, že TW je na LoRa

Jen mě teď zarazilo něco, už před nějakou dobou jsem se to snažil zjistit, ale nedařilo se. Nějaký modul FrSky jede na ELRS? Ja myslel, že TW je na LoRa

Jestli tomu rozumím, tak po vložení modulu TWin do šachty můžu na modul napárovat pouze TWin část přijímače tW R8 a vnitřní modul je mimo provoz, nelze jej na stejný RX napárovat.
Simultální vysílání dostanu z X 20 pouze při použití TD modu, při kterém se současně napáruji příslušný přijímač řady TD s vysílačem a simultálně probíhá vysílání a příjem na 2,4 ACCESS + 838 MHz.
Simultální vysílání dostanu z X 20 pouze při použití TD modu, při kterém se současně napáruji příslušný přijímač řady TD s vysílačem a simultálně probíhá vysílání a příjem na 2,4 ACCESS + 838 MHz.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mělo by to tak být. Twin přijímače jsou jen na Twin modul a ten na X20 musí být externí. Interní tím pádem je "mimo provoz". Pokud do modelu nedáš ještě jeden přijímač, který jde spárovat s interním modulem a přijímače spojit v modelu. Na to ale hoď dotaz na letadláře, připadně p.Urbánek
Tady TO píšou, já bych si nic nevymýšlel...Roman_rc.pilot píše: ↑pon 29. led 2024 11:07:18Taky bych to tak viděl
Jen mě teď zarazilo něco, už před nějakou dobou jsem se to snažil zjistit, ale nedařilo se. Nějaký modul FrSky jede na ELRS? Ja myslel, že TW je na LoRa![]()
(konfigurace externího twin modulu)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Neee, to jsem rict nechtel, ze si vymyslis 
Jen toto tema ELRS apod... je hodne diskuzovano, jestli to tak je nebo ne....Myslim ted interne (ve strevech)

Jen toto tema ELRS apod... je hodne diskuzovano, jestli to tak je nebo ne....Myslim ted interne (ve strevech)

Přeji hezkou neděli,
prosím o radu.
Chci si vytvořit stopky na plynové páce a v sekci stopky je umím nastavit tak,že je spustím plynovou pákou,ale načítají jako by od pomala do max hodnoty
sekundy.Když projíždím nastavení v kategorii nenabízí mi to plyn absolutně ani procentuálně .
verzi mám vyfocenou v příloze.
Děkuji za pomoc boban
prosím o radu.
Chci si vytvořit stopky na plynové páce a v sekci stopky je umím nastavit tak,že je spustím plynovou pákou,ale načítají jako by od pomala do max hodnoty
sekundy.Když projíždím nastavení v kategorii nenabízí mi to plyn absolutně ani procentuálně .
verzi mám vyfocenou v příloze.
Děkuji za pomoc boban
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
V 1.5 se to menilo, nastaveni stopek v manualu to je.
Děkuji za odpověď,
no to je spíš pro elektromotory nastavení.
Teď přemýšlím jak ty stopky vymyslet přes logický spínač.
Nemáte nějaký nápad?
Děkuji Bob
no to je spíš pro elektromotory nastavení.
Teď přemýšlím jak ty stopky vymyslet přes logický spínač.
Nemáte nějaký nápad?
Děkuji Bob