Telemetrie Horus X20

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1066
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jan Urbánek »

Jak to, kdyz muzete jako zdroj pouzit kanal plynu ne paku plynu.

Uživatelský avatar
Jiri
Příspěvky: 72
Registrován: stř 26. čer 2019 9:30:08

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jiri »

To je volba, která je v OpenTX, ale ne v ETHOSu, nebo ji tam nedokážu najít.
Časovač umožňuje nastavit % plynu, to je OK a stejné jako u OTX /FrOs.
Časovač
Časovač
Mixér plynu mi umožňuje nastavit na vstupu páku, přepínač nebo kanál. například nějaký kanál, do kterého předem dostanu hodnotu, co chci pro plyn. To by bylo taky OK. Takže použiji třeba CH10. Navrhnu tam taky blokaci, přepínačem SWG od sebe. Výstup pošlu do kanálu pro plyn (CH3)
Standardní plyn mix
Standardní plyn mix
obrazek.png (11.1 KiB) Zobrazeno 468 x
Přidám (před mix plynu) volný mix, kterým budu do pomocného kanálu (CH10) posílat signál pro plyn z přepínače, páky, případně upravený křivkou dle letového režimu. Jako nejjednodušší příklad vezmu plynovou páku.
Plyn mix volný
Plyn mix volný
obrazek.png (11.58 KiB) Zobrazeno 468 x
Výstup pak jde do zmíněného pomocného kanálu 10.
nastavení plyn mixu
nastavení plyn mixu
Toto vše by stačilo v OpenTX i analogicky v FrOs.
V ETHOSu vše chodí krásně, blokace i výstup do CH3, ale
- Timer 2 se stále řídí jen pákou plynu, bez ohledu na blokaci či cokoli jiného
- Všechny předdefinované mixy, závisící na plynu se řídí jen pákou, bez ohledu na křivky, blokaci apod.
- Předdefinovaný mixér Plyn do výškovky se stále řídí jen pákou plynu, zdroj tam zadat nejde. Předpokládal bych, že se bude řídit CH10, který je uveden jako zdroj mixu plynu. Pak by to dávalo smysl a fungovalo stejně jako v OTX/FrOs. Ale není tomu tak.
Mix plyn-VOP
Mix plyn-VOP
Pokud to nějak jde obejít, prosím o funkční příklad

Uživatelský avatar
Jiri
Příspěvky: 72
Registrován: stř 26. čer 2019 9:30:08

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jiri »

Odpovím si sám, nakonec jsem přece jen vyhrál!
Na blokaci plynu, tak jak je předdefinovaná v mixu plynu, lze zapomenout. Pokud se má motorem řídit i něco jiného, nutno to dělat jinde. Pomohl jsem si podobně jako u FrOs speciální křivkou, kterou jsem nazval blokace, a má v celém rozsahu -100%.
Pokud jí doplním do mixu, co krmí vstup plynu, tj. pomocný kanál 10, se spínáním blokačním přepínačem SWF od sebe, tak to konečně funguje, jak má!
obrazek.png
Takže na každý plyn bude třeba minimálně jeden mix navíc, ale s tím se dá žít. Zobrazit tuto blokaci na displeji bych uměl pouze přes fake letový režim, což lze použít u modelů, které letové režimy nepoužívají. v každém případě jsem o kousek dál.

Falcon
Příspěvky: 3
Registrován: pon 29. dub 2019 12:23:05

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Falcon »

Netestovali jste 1.0.9 ?
mělo by tam být napětí minimálního článku ?
nějak se mi to nepodařilo najít.
Díky za radu.

Miroslav
Příspěvky: 7
Registrován: pát 07. kvě 2021 16:39:20

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Miroslav »

Až budu chápat problémy pana Jiřího, budu programátor, až budu znát jejich řešení, budu Bůh. Já bych prozatím hlasoval za zbytek manuálu. No, na druhé straně, když na všechno přijdeme bez návodů, budeme mít ze sebe radost.

Pivko
Příspěvky: 4
Registrován: sob 22. kvě 2021 14:45:44

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Pivko »

Dobrý večer,
tak jak to tady pročítám, opravdu začínám být velmi znechucen novým rádiem X20S. Občas dělám aktualizace a teď mi najednou přestala fungovat telemetrie jednotlivých článků. U staršího modelu byla možnost zobrazení jednotlivých článků baterie. Bohužel se mi tam teď zobrazuje jen hodnota 4.20V! i když má jinou hodnotu. Takže předpokládám že nová aktualizace firmwaru na 1.0.11 mi zprasila zobrazování článků baterie? Protože po aktualizaci přidám nový model a tam je už jen celková hodnota všech článků. A pak je tam winget který v sobě ukazuje jednotlivé články. Ale ten je mi k ničemu když je to malé písmo. Takže musím konstatovat, že bylo obrovskou chybou koupit toto rádio. Zlaté staré Spektrum. Tam vše funguje jak má.
Mám otázku, lze do X20S dát starý firmware?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1066
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jan Urbánek »

Uplne nechapu. Ethos nikdy nemel nejaky widget co ukazoval clanky automaticky. To se muselo nastavit co zobrazovat jestli clanky nebo nejnizsi, atp. Pak slo nastavit hlášení. Velikost textu se nemenila, mozna bude v budoucnu moznost menit velikost fontu.
Co je tedy za problem?


Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk


Pivko
Příspěvky: 4
Registrován: sob 22. kvě 2021 14:45:44

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Pivko »

screenshot-2021-10-10-23859.bmp
screenshot-2021-10-10-23859.bmp (750.06 KiB) Zobrazeno 212 x
Staré nastavení telemetrie, které se zobrazuje po nové aktualizaci.
Staré nastavení telemetrie, které se zobrazuje po nové aktualizaci.
screenshot-2021-10-10-23712.bmp (750.06 KiB) Zobrazeno 212 x
Tak jinak. Mám přijímač GR6 s Mini Lipo senzorem a asi na firmware 1.0.7 jsem si nastavil obrazovku takto:
- Kliknu na Widget zvolím položku Hodnota a Kategorie zvolím Telemetrie a Položku Článek1. Takto jsem si navolil až článek 3 a vše fungovalo jak má.
Ale po aktualizaci 1.0.11 hodnoty jsou pouze 4.20V místo skutečnosti. Jednou jsem to měl nastavené a vše fungovalo jak má. Ale po aktualizaci se to vše domrvilo. Manuál moc podrobný není, takže nemohu studovat. Nevím kde jsem udělal chybu. S ničím jsem nic nedělal. Výměna senzoru nic nevyřešila.
Když po aktualizaci chci postupovat se senzorem steně, pozor již nenajdu stejné položky. Články prostě zmizely. Místo toho je v menu Změnit Widget položka LiPo, což je z mého pohledu nešťastné řešení.
Hodně mi začíná vadit, že to co jsem se naučil mohu zahodit a zas mohu pátrat jak co nastavit aby mi to vyhovovalo.
Lze do rádia nahrát starší firmware?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1066
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jan Urbánek »

Podle tohoto to nejde?
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic? ... source=app

Nahrat starsi jde ale zmen je tolik a tak dulezitech ze to nemi dobry napad.
Opravil bych widget.

Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk


Pivko
Příspěvky: 4
Registrován: sob 22. kvě 2021 14:45:44

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Pivko »

Díky moc, podle tohoto už jsem to celé předělal. Dost mne mrzí, že aktualizace změní možnosti nastavení a pak je nutné znovu načíst telemetrický senzor. Naštěstí jsem tam mněl jeden model. Klasické pravidlo, proč jednoduše, když to jde složitě. Doufám, že takových aktualizací bude co nejméně.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1066
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Telemetrie Horus X20

Příspěvek od Jan Urbánek »

Ten system se pak ustali, je to ted trochu prekotne ale hromada veci uz je finalnich a tak brzo budou aktualizace jen o opravach a drobnostech.

Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk


Odpovědět

Zpět na „Horus X20“