První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Zdravím ,jen pár postřehů a pár otázek. Open byl prezentován, jako rádio ,kde se jen programuje a programuje, návod mě vyděsil, ale opak byl pravdou.
Po letech svobody jsem zakoupil X20s , po prvním šoku jsem začal makat. Používám pult, rádio je malé na moje malé ruce bezva, ta baterka no paráda výdrž. Předinstalované věci se musí zkouknout, nastavil jsem první letadlo, nové DRACO od e-flite nové rádio no prostě mazec. K věci, zkusil jsem flešnout
jak RX tak TX, pokořil jsem stabilizaci a zalétal letadlo, celkově paráda. Nyní otázky nedal jsem stopky s plynem nefunguje zaškrtnutí při volbě plynu pouze přepínače ,bude to do budoucna možné, nebo to dělám blbě. U nového přijímače FrSky Archer SR10 Pro jsem po prvním letu chtěl zkontrolovat
jak drží přijímač na oboustrance a překvapilo mě, že po lehkém doteku spodní část zůstala na pásce a zbytek v ruce, následně vypadlo gyro, doporučuji
oblepit přijímač izolepou, krabička jde hodně volně otevřít.
Co potřebuji vědět je ,že při flešnutí rádia nebo přijímače strácím Quick Mode a musím znovu nastavit u jednoho přijímače v pohodě, ale u původního rádia mám asi 18 modelů, to bych musel po aktualizaci všechny přijímače kalibrovat nebo ne, zkusil jsem to a u nového Horusu podle mě ano.
Jinak jsem spokojen, jen je trochu víc stahování a práci na PC ,než jsem byl zvyklý. Dodatečně jsem četl info na fóru a jsem rád, že nastavení a letadlo do vzduchu šlo bez návodu. Mějte se Jindra.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1061
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jan Urbánek »

stopky maji nastaveni k plynu, musi se rozkliknout aktivacni stav

asi je otazkou z jake verze se flashuje stabilizace, tam kde byl QM vetsinou zustal

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Díky mrknu na to.
Dnes jsem byl létat s malým akrobatem, kterého jsem včera napípal, mám tam šestikanálový se stabilizací a abych se procvičil v nastavování,tak jsem včera zapnul nový model číslo dvě připojil přijímač k k rádiu flashnul stažené nastavení z mailu u přijímače a zkusil zpárovat. Přijímač jen probliknul zeleně a nic, tak jsem znova flashnul nastavení, které bylo v rádiu a bez potíží zpároval, potom zkalibroval přijímač naskočil QM a doladil nastavení.Super prolézání, mírný vítr a stabilizace žehlí a žehlí, nikdy jsem nelétal se stabilizací.Potom jsem přepnul na model číslo jedna , již zalétané Draco(desetikanálový se stabilizací)
a regulátor jen pískal,je rozpárován přijímač, tak jsem to zabalil a nechal.V nastavení vidím vypnutý QM zítra vyndám přijímač a uvidím.Nemáte představu co způsobilo problém u modelů jedna ,po fleshutí přijímače u modelů dvě,podotýkám, že stavím modely od pár cm po tři metry, létám,modelářim a , až nyní si hrají s rádiem a instalací firmwaru,tak případně toleruje nesmyslné otázky.Jindra.

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Zdravím ve spolek,
Nastavoval jsem stopky,zmátlo mě, že u přepínačů pokud zvolím, svítí malý čtvereček,pokud zvolím plyn, dal jsem procentuelně,tak jen zvolený režim textem.Byl jsem zvyklý na stopky od určité úrovně plynu,po stažení vypnuté,to zatím nemohu nastavit. Vyřešeno zatím tak, že první stopky ovlivněny plynem procentuelně,plyn stažen jdou pomalu,stopky číslo tři na obrazovce ovládaný přepínačem,oboje jednou polohou resetováné a další zapnuté.Dvojka vynechaná,abych při potřebě zkontrolovat očima ,měl pod plynem nahoře a normální odpočet dole s mezerou pro rychlou orientaci, během letu. Samozřejmě pokud nastavím hlášení první hlásí čas pomalejší dle plynu a následně zahlásí běžný čas odpočtu.Pokud dám plný plyn stopky běží konstantně po resetu bez rozdílu. Rád přečtu další Vaše postřehy.Jindra.

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Tak,a nyní si odpovím sám na příspěvek z 10.zaří.Doma jsem dnes vyndal přijímač zapojil na napájení všechno fungovalo bez problémů, včetně stabilizace,znovu do letadla a stejná závada, regulátor pípá nejde spárovat, nic. První co jsem udělal ,tak začal trimovat plyn směrem dolů,reg.nahlasil počet článků a v pohodě. Závěr, nejsem si vědom, že bych sahal na trim plynu. Sebekriticky chce to klid, přestat jednat pod vlivem některých démonizovaných článků, přemýšlet a nakonec zjistím, že chyba je v "zařízení" jehož odraz je vidět na displeji. Píši to, jak to je počítám, že někdo může využít informace, stejně jako já zde na fóru. Jindra.
Možná si spektrum Smart regl nepadl do oka s ethoskem💔

route66
Příspěvky: 7
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od route66 »

Ahoj, jsem na tom stejně, od úterka nový Ethos a X20, po létech na Open TX. Napípány mám dva modely bublinkáč a 2,2m benzíňák.

- Nejvíc mi vadí, že když si udělám zálohu modelu tak ho pojmenuji stejně a přidám nějaký text, cvakáním po modelech jak jdou cvakat do kruhu je velmi špatně poznat který je který, tedy samozřejmě ten první má malým písmem napsáno pod modelem model1.bin, ale snadno se to splete, když nevidím pořadí. Když koukáma na github co se chystá tak modely budou abecedně, tak to bude ještě větší zmatek, to aby si člověk přidával před název číslo třeba 1.Extra malá, 2. Extra velká ... ne ?

-Dál mi nepřipadá logické aby hned vedle zvolit model bylo klonovat nebo smazat stejným písmem, model přeci vybírám a přepínám často a nastavené modely si tak můžu snadno smazat nebo snima dělat něco co nechci. Prostě vybrat model by mělo vypadat jinak tedy ten postup vybírání - toť můj postřeh

-Další problém mám taky se stopkama, stačí malý zoubek plynu a už běží, mělo by jít nastavit nějaké procento, od kterého běží ... ale nemyslím procentické stopky, myslím ty normální

Zatím lítám, nepadám, na benzínu mám asi 10 startů ... :)

Tomáš

Uživatelský avatar
Jiri
Příspěvky: 72
Registrován: stř 26. čer 2019 9:30:08

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jiri »

Spuštění stopek plynu až od určité úrovně lze celkem snadno vyřešit logickým spínačem, ale máš pravdu, že by to tam mohlo být nativně v logice.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 453
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od prikrylm »

Jindra píše:
sob 11. zář 2021 14:32:57
...
Možná si spektrum Smart regl nepadl do oka s ethoskem💔
Co vím, tak spektrum integrované přijímače (i ten regulátor?) počítají se signálem 1100-1900 us, třeba Blade mCP x se odmítal zapnout (spárovat, začít fungovat po spárování), když byl signál plynu mimo tuto hranici. Možná je TO obdobný problém.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Zdravím ,dnes jsem stáhl aktualizaci dle návodu, ale po odpojení USB rádio neprovede aktualizaci, prosím o radu, dělám všechno stejně Flesh má jen jiné označení E,F otázka po stažení na Flesch mám zřejmě potíž z přepsáním vše ? Díky Jindra.

route66
Příspěvky: 7
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od route66 »

Jindra píše:
stř 15. zář 2021 22:30:13
Zdravím ,dnes jsem stáhl aktualizaci dle návodu, ale po odpojení USB rádio neprovede aktualizaci, prosím o radu, dělám všechno stejně Flesh má jen jiné označení E,F otázka po stažení na Flesch mám zřejmě potíž z přepsáním vše ? Díky Jindra.
A kopíroval jsi firmware.bin do kořenu SD karty ? Tomáš

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Myslel jsem si, že ano a blbě,dnes jsem to udělal znovu a v pohodě,díky za nakopnutí.Jindra.

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Zdravím, požádám o pomoc při nastavení senzoru spotřeby v mA, senzor vidím, neustále bliká ,konfigurovaný vignet a nemůžu nastavit hodnotu.Diky Jindra.

Jindra
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 09. zář 2021 19:59:12

Re: První postřehy Horus X20S po létech na Open tx

Příspěvek od Jindra »

Zase, už jsem to nastavil,jak jednoduché.Jindra.

Odpovědět

Zpět na „Horus X20“