Dobrý den,
jsem začátečník co si v roce cca 2019 koupil Taranis QX7 s myšlenkou postavit si dron (neúspěšně) a QX7 zůstala do nedávna "pod postelí". Abych se dostal k jádru věci, dostal jsem se k otlučenému EasyGlideru a řekl jsem si, že QX7 přijde konečně na řadu. Začal jsem studovat co vše musím zmáknout, shlédl jsem snad všechny videa pana Mrázka a spousty videí od RCStudio což mě naplnilo představou, že jsem připravený na vše. ALE.
Sázel jsem na YT a proto jsem na tohle fórum ani nenarazil, až do chvíle kdy jsem začal hledat kde je problém s mým z číny objednaným X6R (ukázkový padělek a jsem o pár stovek lehčí).
Pak jsem z RCStudio objednal Archer Plus SR8 v dobré víře, že jsem na to vyzrál a šetřit se nevyplatilo, ale. Ano, znovu ALE. Dostal jsem se do fáze, kdy mám aktualizovaný QX7, aktualizovaný vnitřní modul a rád bych nahrál nový firmware do přijímače, kde z toho co jsem vyčetl potřebuji firmware ACCST a ne ACCESS který tam nahraný je. Ale všechny soubory co jsem si sám našel na FrSky (potvrdil jsem si správnost souborů i tady na fóru) mají příponu .frsk a s tímhle typem souboru si moje QX7 neumí poradit a lze tento soubor pouze kopírovat, přejmenovat nebo odstranit. Soubory s příponou .frk fungují.
S čím za Vámi jdu, jsem s těmito komponentami schopný dostat to letadlo do vzduchu? Pokud ano prosím o radu. Pokud ne, pomůže dokoupit externí modul, který má ACCESS? Pokud tady motám jabka s hruškama tak se omlouvám, ale posledních 14 dnů se mi z množství těch informací kouří z hlavy.
Když by byl někdo z jihu Čech (Písek) a měl by chuť poradit osobně uvítal bych to.
Děkuji a přeji hezký den. M.M.
Externí modul
Re: Externí modul
Stručně:
Mělo by se TO dát rozchodit s tím, co máte v ruce.
- FW do přijímače - pokud na "dlouhý" stisk ENTER na souboru firmwaru není v menu vidět "Flash S.Port", je možné, že je v rádiu nějaký starší FW. Co vím, tak poslední OTX 2.3.15 flash přes s.port umí. Takže zkusit prověřit verzi FW v rádiu (některá z posledních stránek v menu SYSTEM). Do X7 rádií existuje i "pokračovatel" OTX, EdgeTX, ale OTX 2.3.15 používám a funguje...
- FW vysílacího modulu - lze podobnou cestou, tedy z SD v rádiu. Asi máte.
- SR8, dle návodu, umí ACCST vysílač rozpoznat při párování (nemám vyzkoušeno)
Mělo by se TO dát rozchodit s tím, co máte v ruce.
- FW do přijímače - pokud na "dlouhý" stisk ENTER na souboru firmwaru není v menu vidět "Flash S.Port", je možné, že je v rádiu nějaký starší FW. Co vím, tak poslední OTX 2.3.15 flash přes s.port umí. Takže zkusit prověřit verzi FW v rádiu (některá z posledních stránek v menu SYSTEM). Do X7 rádií existuje i "pokračovatel" OTX, EdgeTX, ale OTX 2.3.15 používám a funguje...
- FW vysílacího modulu - lze podobnou cestou, tedy z SD v rádiu. Asi máte.
- SR8, dle návodu, umí ACCST vysílač rozpoznat při párování (nemám vyzkoušeno)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Archer plus ma jen nejden FW ACCESS (jako soubor) ale ten v sobe obsahuje i ACCST 2.1, tzn staci parovat. Bude fungovat pokud je modul radia veze 2.1
Děkuji, za odpovědi!
Teď jsme to vše znovu kontroloval. Verze OTX 2.3.15 a nahraný fw modulu ze souboru XJT_ACCST_2.1.0_LBT.frk.
Ve chvíli kdy začnu s párováním (mód XJT D16 tak i XJT D8), tak přijímač svítí červeně a zeleně. Podle návodu to znamená, že čeká na registraci. Jenže to můj QX7 neumí (předpokládám že registrace se týká ACCESS).
Teď jsme to vše znovu kontroloval. Verze OTX 2.3.15 a nahraný fw modulu ze souboru XJT_ACCST_2.1.0_LBT.frk.
Ve chvíli kdy začnu s párováním (mód XJT D16 tak i XJT D8), tak přijímač svítí červeně a zeleně. Podle návodu to znamená, že čeká na registraci. Jenže to můj QX7 neumí (předpokládám že registrace se týká ACCESS).
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
registrace se tyka ACCESS ale pokud detekuje D16 naparuje se