Nastavení vysílače-jak nastavit

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Dobrý den jak mám nastavit v Globálním menu Spínač, kterým Vypnu Ovládání plynu - bezpečnostní pojistka při manipulaci s modelem proti náhodnému ťuknutí do plynu, který je stažen na 0 %?
Dík

Uživatelský avatar
jarda19
Příspěvky: 46
Registrován: ned 28. dub 2019 18:41:27
Bydliště: Havířov

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od jarda19 »

Ve spec. funkcích si zvolíš přepínač, jeho polohu pojmenuješ např zámek plynu pak dáš kanál 1 , -100% a zaškrtneš čtvereček
Horus X12S, hromada přijímačů, čidel a letadel

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Ahoj, díky za odpověď.
V instruktážním videu tuto možnost slovně uvádí autor, tímto děkuji za jeho perfektní videa, že je to možné v globálních funkcích vysílače. Začínám, takže to budu muset nastavovat pro každý X-tý model ve speciálních funkcích?

virdzek
Příspěvky: 72
Registrován: úte 06. srp 2019 16:05:55

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od virdzek »

Mne to v Globalnych funkciach spravit nejde - neda sa mi tam nic pomenovat ani mi tam nejde hodit nic cim by sa dala zmenit hodnota kanalu.

Jarda19 pravdepodobne zle precital tvoj prispevok a myslel specialne funkcie v modeli.

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Ahoj, díky všem, napsal jsem na podporu, uvidíme.

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Prosím v Nastavení rádia str 3/7 je řádek "ID vlastníka" a je předkousnuto x3zz zHX, ve zkráceném návodu to nemohu nalézt, při párování se to však ukáže ukáže současně s nějakým UED či co a piští bindování a hláška čeká na RX a nespáruje. Video návod o tom nemluví ani další video o bindování. Mohu si tam napsat co chci nebo jak prosím. Asi už to vzdávám.

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Tak zase příště....

virdzek
Příspěvky: 72
Registrován: úte 06. srp 2019 16:05:55

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od virdzek »

Tonda píše:
ned 27. zář 2020 0:04:46
Prosím v Nastavení rádia str 3/7 je řádek "ID vlastníka" a je předkousnuto x3zz zHX, ve zkráceném návodu to nemohu nalézt, při párování se to však ukáže ukáže současně s nějakým UED či co a piští bindování a hláška čeká na RX a nespáruje. Video návod o tom nemluví ani další video o bindování. Mohu si tam napsat co chci nebo jak prosím. Asi už to vzdávám.
Pravdepodobne ide o identifikaciu cez ACCESS protokol, ale to vyskusane nemam - moja "vlajkova" lod ho nepodporuje , tak len hadam...

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Podpora mě poslala sledovat párovací video
Mrknete na parovami access tam se pouziva uid mame naxto video na foru

A protože už jsem ty videa viděl do rána několikrát, a už néé, tak jsem ofotil co jsem mohl a podpora reagovala

Mate fw 1.1.3 tzn pro arcery musite aktualizovat modul
https://www.frsky-rc.com/wp-content/upl ... v2.1.0.zip

viewtopic.php?f=37&t=181

viewtopic.php?f=39&t=44
--

A tak i když jsem to koupil ve čtvrtek, mohu z vesela pokračovat v létání, až po nastudování a provedení upgrade. Doufám, že se tím neztratí data natukaného modelu.

"Zapoměl jsi na mě" říká TX

Tonda
Příspěvky: 7
Registrován: sob 26. zář 2020 18:16:37

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Tonda »

Tak už mi svítí zelená a hýbou se serva, failsave funguje.
Pointa:
1. Mám 3 dny starou Q7 ACCESS
2. Přijímač nejnovější a nejodolnější Archer R8 PRO na ACCESS
3. Použil jsem nejnovější protokol ACCESS - důležitá informace!
4. NEMĚL JSEM ŠANCI JÍT VČERA DŘÍVE SPÁT, protože Archer R8 PRO potřebuje, aby v TX byl aktuální firmware ISRM-N2.1.0.frsk, ten se musel stáhnout v ZIPU, na Micro SD kartu rozbalit, vyjmout ze složky, vložit jako samostatný soubor a přes menu nahrát do TX kde byl starý ISRM-N 1.1.1/1.1.3. EE
5. Při použití ACCESS se
A) Nejprve PŘIJÍMAČ REGISTRUJE a potom
B) tak nějak podobně NAPÁRUJE-ZAPÍŠE NA ZVOLENOU POZICI

TO JE TŘEBA SI UVĚDOMIT na rozdíl asi od jiných dosud použitých protokolů

JE NUTNÉ POUŽÍT INSTRUKTÁŽ VIDEO PRO ACCESS ne jiná stará videa, kde se jenom páruje

viewtopic.php?f=39&t=44

6. přijímač Archer R8 Pro má pouze jedno tlačítko a ne dvě jak starší přijímače (a ještě má anténky s dipólama o 10 % kvalitnější příjem, jsou však taky dodávány i klasic antény-drátky)
7. MENU NASTAVENÍ TOHOTO VYSÍLAČE MÁ JEN 7/7 STRAN oproti návodu
8. V GLOBÁLNÍ FUNKCI - BEZPEČNOSTÍ VYPÍNAČ NA -100 % ASI NEJDE NASTAVIT, JDE TO V MENU MODELU PŘES SPECIÁLNÍ FUNKCI.
9. Podpora i přes mé ... komunikovala až do zdárného vyřešení problému.

Tak asi tak, třeba se tato informace bude někomu hodit, ať se netrápíte jak já.

A teď už jen samá pozitiva

Letu Zdar Tonda.

kuto.vdf
Příspěvky: 2
Registrován: pon 15. čer 2020 10:46:41

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od kuto.vdf »

Asi už to máš vyřešené, ale pokud jde o to blokování plynu spínačem, tak mám udělanej Lua mix script, kterej funguje tak, že když sepnu spínač v jakékoliv poloze plynu, tak tu hodnotu drží a můžu pak s pákou plynu dělat co chci a už se to nehne. Je jedno jestli na nule nebo půl plynu nebo plnej. Dá se to vlastně použít na jakýkoliv kanál, lze tam nastavit kanál a spínač. Kdybys měl zájem, tak napiš.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 302
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od prikrylm »

Jedna věc je vypnutí plynu (vypnout do nuly, cut off,..) druhá je blokování, jak popisuje kuto.vdf. Obojí lze "napípat" bez LUA.
Zapnutí motoru (možnost ovlivnit plyn pákou) optimálně přes logické spínačč, aby se nezapl, když páka plynu není v nule.
Blokování motoru přes zápis do GP.

Může to vypadat např. takto:

mixer
CH1 MAX Váha(+GP1:pln) - kanál plynu

logické spínače
L1 I1:Pln ~ -100
L2 L01 AND SF↑
L3 Sticky(SF↓, L02)
L4 SA↑ AND !L03

speciální fce
SF1 L04 - Upravit GP1:pln (I1)
SF2 L03 - Upravit GP1:pln (Hodnota-100)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Woita
Příspěvky: 76
Registrován: ned 28. dub 2019 21:09:33
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od Woita »

Tonda píše:
ned 27. zář 2020 13:32:12
.....
6. přijímač Archer R8 Pro má pouze jedno tlačítko a ne dvě jak starší přijímače
.....
Tondo, který přijímač míval dvě tlačítka?

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 228
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Nastavení vysílače-jak nastavit

Příspěvek od juraj.jurej »

prikrylm píše:
čtv 08. říj 2020 13:05:25
Jedna věc je vypnutí plynu (vypnout do nuly, cut off,..) druhá je blokování, jak popisuje kuto.vdf. Obojí lze "napípat" bez LUA.
Zapnutí motoru (možnost ovlivnit plyn pákou) optimálně přes logické spínačč, aby se nezapl, když páka plynu není v nule.
Blokování motoru přes zápis do GP.

Může to vypadat např. takto:

mixer
CH1 MAX Váha(+GP1:pln) - kanál plynu

logické spínače
L1 I1:Pln ~ -100
L2 L01 AND SF↑
L3 Sticky(SF↓, L02)
L4 SA↑ AND !L03

speciální fce
SF1 L04 - Upravit GP1:pln (I1)
SF2 L03 - Upravit GP1:pln (Hodnota-100)
Používam a aj iné, len som chcel dodať, že už dnes je asi málo ESC, ktoré sa rozbehnú pokiaľ nieje páka plynu na -100 (stiahnutá). Je to už chránené vo FW ESC. Ale istota je istota :) A aspoň si pri plnom pline nebehne do režimu programovania!
FrSky Horus X10

Odpovědět

Zpět na „Taranis Q X7“