Vypadává zvuk

Sputnik
Příspěvky: 10
Registrován: sob 27. dub 2019 18:57:23
Bydliště: Poličná

Vypadává zvuk

Příspěvek od Sputnik » stř 18. zář 2019 22:42:20

Zdravím,
řeším takový problém. Při lítání se mi najednou stane že vypadne hlášení při přepínání letových režimů.Rádio je zcela hluché.Po vypnutí a zapnutí funguje normálně.Nepodařilo se mi najít s něčím souvislost.Snad jen to že občas vyskočí hlášení že se nepodařilo přečíst nebo zapsat SD kartu při logování.
Také by mne zajímalo jestli jde nastavit hlasitost při zapnutí rádia.
Dík za info.
Taranis Q X7

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 237
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od prikrylm » čtv 19. zář 2019 10:56:02

"Vypadávání zvuku" se mi taky dařilo. Po delším laborování jsem našel opakovatelný postup, kdy jsem toho dosáhl a zjistil, že problém byla SD karta. Po výměně za jinou problém zmizel. Takže pak půjde i logování.

Hlasitost při zapnutí tuším nastavit nejde. Je to trochu problém při nočním ladění, že? :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Sputnik
Příspěvky: 10
Registrován: sob 27. dub 2019 18:57:23
Bydliště: Poličná

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od Sputnik » čtv 19. zář 2019 12:22:30

Děkuji za info ohledně vadné SD karty,tak nějak jsem to tipoval.
Ta hlasitost je otravná nejen doma v noci kdy nechci rušit ale i na letišti kde vždy ostatní zpozorní.
Asi tam prdnu natvrdo spínač na reprák a bude.
Taranis Q X7

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 237
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od prikrylm » pát 20. zář 2019 19:47:55

Tak jsem (zase) kecal. Nastavení hlasitosti v nastavení rádia (systémové menu), ovlivňuje hlasitost úvodních hlášení. Vyzkoušeno na X9D+ a X-lite, tak snad bude toto nastavení hlasitosti fungovat všude.
Nebo pak stačí sluchátka/sluchátko, nebo vypínat nezapojeným konektorem/kolíčkem ve tvaru konektoru...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 157
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od juraj.jurej » pát 20. zář 2019 20:16:02

Tú SD kartu skús preformátovať . (pomali) Môže byď aj problém s kompabilitou.
Nastavenie zvuku si daj na potenciometer. V menu Globalnych funkciach si nastav na potenciometer a budeš to mať na všetky modely.
HLAS.png
FrSky Horus X10

Sputnik
Příspěvky: 10
Registrován: sob 27. dub 2019 18:57:23
Bydliště: Poličná

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od Sputnik » sob 21. zář 2019 15:45:17

Tu kartu koupím rovnou novou. Už ji nevěřím.
U toho zvuku mi nejde o hlasitost hlášek.Jde mi o hlášení "opentx" a pak předletovou kontrolu.Tam mi poťák z globálních funkcí nefunguje.
Možná to systémové nastavení to pořeší,pokoumám.
Taranis Q X7

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 157
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od juraj.jurej » sob 21. zář 2019 19:48:17

Sputnik píše:
sob 21. zář 2019 15:45:17
Tu kartu koupím rovnou novou. Už ji nevěřím.
U toho zvuku mi nejde o hlasitost hlášek.Jde mi o hlášení "opentx" a pak předletovou kontrolu.Tam mi poťák z globálních funkcí nefunguje.
Možná to systémové nastavení to pořeší,pokoumám.
Pokúmaj, mne to na Taranise stišovalo aj úvod. Skús to o niečo znížiť v systéme. A potom poťákom pridávaj.
FrSky Horus X10

Roman_rc.pilot
Příspěvky: 13
Registrován: ned 26. dub 2020 20:58:34

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od Roman_rc.pilot » pon 04. kvě 2020 18:54:51

Hoj kluci. Mam QX7s Access a tu hlasitost jsem taky nevyresil. Menim hlasitost pouze hlase, ne te uvodni a te switches warning :) Podarilo se nekomu nastavit?

sakulajda
Příspěvky: 44
Registrován: pát 26. dub 2019 21:24:30

Re: Vypadává zvuk

Příspěvek od sakulajda » sob 16. kvě 2020 21:49:50

Na puvodni verzi mi to tak kdysi fungovalo, pak bezpecnostni zaplata ze strany opentx a uz to bohuzel nejde a nepude :(

Odpovědět