John Deere 9620RX (Green beast)
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Re: John Deere 9620RX (Green beast)
Jasne, prevodnik mam, ale spise bych bral, kdyz bych naprogramoval arduino, aby ono samo si reklo: "Tak mam sbus a z toho si musim vycist 14.CH a podle toho se ridi." vis? 

Asi nejjednodušší je v Arduino IDE zabousit do správce knihoven, tam filtrovat/hledat "sbus" a vybrati si, PWM na serva jsou tam taky. U instalovaných knihoven jsou i příklady.
Prakticky chce být s.bus signál připojený na nějaký sériový vstup (tuším, že std. s.bus je invertovaný, takže ještě přes invertor) a pak už se jen čte (případně zapisuje).
Např v příloze je (nijak chytrý) kousek kódu na Arduino Nano na lodičku, ve které je s.bus přijímač a který přečte s.bus a
- na jeden kanál posílá PWM pro motor
- podle dalších kanálů a stavu záplavového čidla zapíná čerpadla
- podle jednoho z kanálů zapíná světla.
Pokud je více výstupů (např spousta různého osvětlení), tak se dají sehnat shift registry s výkonovými výstupy. Někde na rcmanii jsme se o tom bavili, teď to nemůžu najít. Ale google a "high power shift register" najde dost. Třeba TPIC6B595 zvládne 150 mA na nožičku, což už může být dost i na slušné světlo.
Prakticky chce být s.bus signál připojený na nějaký sériový vstup (tuším, že std. s.bus je invertovaný, takže ještě přes invertor) a pak už se jen čte (případně zapisuje).
Např v příloze je (nijak chytrý) kousek kódu na Arduino Nano na lodičku, ve které je s.bus přijímač a který přečte s.bus a
- na jeden kanál posílá PWM pro motor
- podle dalších kanálů a stavu záplavového čidla zapíná čerpadla
- podle jednoho z kanálů zapíná světla.
Pokud je více výstupů (např spousta různého osvětlení), tak se dají sehnat shift registry s výkonovými výstupy. Někde na rcmanii jsme se o tom bavili, teď to nemůžu najít. Ale google a "high power shift register" najde dost. Třeba TPIC6B595 zvládne 150 mA na nožičku, což už může být dost i na slušné světlo.
- Přílohy
-
- boat.zip
- (1.1 KiB) Staženo 568 x
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Chlapi, to se bavíte o vaření nebo o módě ?

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm: Super pane, moc dekuju, mrknu na to zitra
Pokud to bude to, co hledam, vyresil jsi mi spoustu trapeni s natahovanim kabelu od prijimace
Bořík:
O preziti v divocine
To je na delsi vysvetlovani 

Bořík:

Už jsem našel debatu o výkonových výstupech - spousta inspirace: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=110&t=90271
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, to tema jsem prochazel, jak jsem se ucil pouzivat tranzistory
Nejde o koncove vykonove stupne, ale spis o to, ze kdyz budu mit v traktoru na ruznych mistech treba 3 arduina, tak je budu moct propojit na D11 treba vsechny jednim kabelem, tam pustim sbus a kazde arduino si z toho vezme kanal, ktery mu preddefinuju 

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Připnu tady 3 videa o ovládání mých strojů 
Snad se budou líbit

Snad se budou líbit

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Dnes velké aktualizování
Horus a OpenTX na verzi 2.3.14, ISRM na verzi 2.1.6 a všechny přijímače na 2.1.8.
Zrovna u těch přijímačů to bylo zajímavé. V traktoru mám totiž dva, R8 a R4 a zapínají se současně. Aktualizoval jsem prostřednictvím OTA a když jsem na rádiu dal "Aktualizovat přes OTA" čekalo to na pŕijímač. No tak jsem zapnul model, ukázal se R8, aktualizoval jsem. Potom znovu, znovu zapnu model a objevil se R4. Nevím, zda náhoda, ale naštěstí to šlo

Horus a OpenTX na verzi 2.3.14, ISRM na verzi 2.1.6 a všechny přijímače na 2.1.8.
Zrovna u těch přijímačů to bylo zajímavé. V traktoru mám totiž dva, R8 a R4 a zapínají se současně. Aktualizoval jsem prostřednictvím OTA a když jsem na rádiu dal "Aktualizovat přes OTA" čekalo to na pŕijímač. No tak jsem zapnul model, ukázal se R8, aktualizoval jsem. Potom znovu, znovu zapnu model a objevil se R4. Nevím, zda náhoda, ale naštěstí to šlo

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Včerejší focení 

Paráda! Máš k tomu i 1:10 pšenici?
Nebo sít nějaká menší zrnka?
Těším se, že 9.4. TO uvidím naživo.

Nebo sít nějaká menší zrnka?
Těším se, že 9.4. TO uvidím naživo.
Zatím ne ... místo pšenice seje mák. Ale i to je úspěch ... začínal s pískem do přesýpacích hodin.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Prikrylm: Jezdi to, ale neseje
To jsem rad, ze se tesis, az to uvidis 
Bořík: Haha, vtipne

Bořík: Haha, vtipne

Tohle znám, to bude zalepené od barvy...

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Snad se Vám bude líbit 

- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejvetsi pocta 

A to máš štěstí, že za polárním kruhem se moc neorá ... to bys musel jezdit na ukázky i tam !
Jsi prostě traktorověfrskyová celebrita. Blahopřeju. A navíc si to zasloužíš.
Jak na hradě skončí Zeman, tak .... to bys musel udělat ale ještě aspoň jeden traktor.

Jsi prostě traktorověfrskyová celebrita. Blahopřeju. A navíc si to zasloužíš.
Jak na hradě skončí Zeman, tak .... to bys musel udělat ale ještě aspoň jeden traktor.

Hmm, tak tohle video je fakt hezký!
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Moc dekuji, co Te zaujalo nejvic? 

Těžko říct co nejvíc. Vidím hezky provedený model u kterého je ovládáno vše co ovládat lze (alespoň tak to vidím, tahle technika není moje parketa), slušná pracovní plocha, realistické pozadí (to asi taky nebylo jednoduchý) a i to ovládání v dolním rohu doplňuje komplexní informaci.
- Roman_rc.pilot
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji moc, fotil jsem na tom poli uz fotky, tak kde jinde natočit video
Radio jsem natacel starsim GoPro, takze jakz takz
Budeme natacet s jednim youtuberem video s traktorem a udelame na cast videa zase zaber na vysilacku.
Co se funkci tyce, je pravda, ze funkci jsem zkusil napodobit co nejvice

Co se funkci tyce, je pravda, ze funkci jsem zkusil napodobit co nejvice