Celým jménem Bell AH-1 W
Částečně maketový (znalci prominou) vrtulník, postavený na mechanice Devil 505.
Motor BL4120-PRO, regl HobbyWing 120A v4, baterie 6s4000mAh, polosymetrické listy Blattschmied, řídicí jednotka Spirit Pro + GeoLink.
Letová hmotnost: 3920g.
Devil koupen ve verzi "slepice", ve videu je vidět přerod na bojový stroj
Piloti z 3D tiskárny:
Kokpit:
FrSky výbava:
- Přijímač X8R
- Vario: Pro měření výšky a automatickou aktivaci záchrany při poklesu pod nastavenou výšku.
- Telemetrie z HobbyWing reglu (teplota, proud, vylétaná kapacita) a přes Spirita ještě otáčky
(řízeno Horusem X12S s ISRM upgradem)
V modelařině mám rád magnety, tak tady jsem jsem se s nimi docela vyřádil
Whiskey Cobra
- juraj.jurej
Re: Whiskey Cobra
Tady si dovolím dát malý obrázek, jak na to s těmi magnety, aby to pevně drželo....
(Při takové polarizaci, co je na obrázku, magnety samy ochotně skáčou do správné pozice, takto se k plechu samy přichycují.)
Tyto hotové kusy - magnetické obvody (plech + 2 magnety) vyrobím dva pro každý spoj - viz horní obrázek.
Pak tyto dva kusy se vzájemně přitahují velice ochotně - jako dva podkovové magnety, siločáry se uzavírají celou cestu v magneticky vodivém prostředí.
Pokud se použijí pouze dva samostatné magnety (dolní obrázek), tak siločáry musí jít velký kus cesty vzduchem a přídržná síla je bídná.
Při metodě viz horní obrázek stačí maličké a lehké magnety a drží lépe než dva samostatné velké a těžké magnety.
Omluvte mou neumělou grafiku, načmáral jsem to narychlo propiskou, snad z toho je poznat co jsem chtěl nakreslit...
Dělám to tak, že ustřihnu malé obdélníky z (magneticky vodivého) plechu, aby se na ně vešly dva malé čtvercové magnety. Např. když mám magnety o rozměru 5x5x2mm, tak ustřihnu plechy 5x10mm. Magnety na plech přilepím anaerobním lepidlem (Loctite 638 - za pár minut to skálopevně drží). Epoxid, vteřiňák a jiná lepidla se mi na magnety neosvědčily.(Při takové polarizaci, co je na obrázku, magnety samy ochotně skáčou do správné pozice, takto se k plechu samy přichycují.)
Tyto hotové kusy - magnetické obvody (plech + 2 magnety) vyrobím dva pro každý spoj - viz horní obrázek.
Pak tyto dva kusy se vzájemně přitahují velice ochotně - jako dva podkovové magnety, siločáry se uzavírají celou cestu v magneticky vodivém prostředí.
Pokud se použijí pouze dva samostatné magnety (dolní obrázek), tak siločáry musí jít velký kus cesty vzduchem a přídržná síla je bídná.
Při metodě viz horní obrázek stačí maličké a lehké magnety a drží lépe než dva samostatné velké a těžké magnety.
Omluvte mou neumělou grafiku, načmáral jsem to narychlo propiskou, snad z toho je poznat co jsem chtěl nakreslit...
Nakreslils to hezky. Jen si tak říkám, proč máš všechny spodní magnety větší .
Naposledy upravil(a) ellet dne pon 18. led 2021 19:31:11, celkem upraveno 1 x.
Opravdu pěkné.
Apache jsem nedávno stavěl taky, akorát měl jen 12 cm průměr hlavního rotoru.
Apache jsem nedávno stavěl taky, akorát měl jen 12 cm průměr hlavního rotoru.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)