digitální servo a Horus
digitální servo a Horus
Zdravím.Budou fungovat digitální serva na Horusu X10?Zkoušel jsem,přebíhají středy a občas kmitají.Dá se to nějak nastavit?Díky
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: digitální servo a Horus
Rozdil mezi analogem a digitalem je pouze ve vyhodnocovanim pozice na vnitrnim potenciometru nebo hall senzoru. Obe zerou stejny PWM signal. Tzn jestli je radio nebo prijimac vhodny pro analog nebo digital neni dulezite kdyz v teto dobe vsechny prijimace maji standardizovany PWM signal.
To ze kmita muze byt pricinou vadneho potenciometru, zateze, vnejsi ovlivneni treba telemetrii z prijimace atp
To ze kmita muze byt pricinou vadneho potenciometru, zateze, vnejsi ovlivneni treba telemetrii z prijimace atp
Tak radši používat analogová?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
analogova jsou starsi technologie, objevuji se u levnejsich variant. digitalni jsou ted beznejsi
Budu zkoušet.Děkuji
Naopak, analogová serva také mají tendenci hořet při použití s SBus na PWM převodníky, protože PWM rámec je na vyšší frekvenci. Digitální většinou snášejí high speed PWM lépe. Ze zkušenosti jsou analogová serva náchylnější na rušení telemetrií, i když existují i digitální, které nemají dobře řešené odrušení na vstupu. Špatná zkušenost je například s digitálními JX, ale i nekterými renomovanými značkami, jako třeba KST. Klasická mikro serva HXT900 a jejich kopie také zlobí.
Z levných bych doporučil digitální Corona (označení DS) různých velikostí, dobře fungují Savöx, do lepších modelů je pak výborná volba přímo Xact od FrSky. Malá serva jsou poměrně drahá, ale vzhledem k výbavě (Coreless motory, Hall senzory místo potenciometrů, programovatelnost, telemetrie,...) je to opodstatněné. U standardních velikostí už rozdíl v ceně není nic zásadního a vzhledem k parametrům je cenovka velmi příznivá. Levná mikro serva do tištěných letadel a houboletů používám TowerPro MG90D, i když tam kvalita poněkud kolísá.
Několik letadel mám také osazené Hitec servy a bez problémů, ale četl jsem, že někdo rušení telemetrií zaznamenal, pravděpodobně kvůli blízké anténě.
Z levných bych doporučil digitální Corona (označení DS) různých velikostí, dobře fungují Savöx, do lepších modelů je pak výborná volba přímo Xact od FrSky. Malá serva jsou poměrně drahá, ale vzhledem k výbavě (Coreless motory, Hall senzory místo potenciometrů, programovatelnost, telemetrie,...) je to opodstatněné. U standardních velikostí už rozdíl v ceně není nic zásadního a vzhledem k parametrům je cenovka velmi příznivá. Levná mikro serva do tištěných letadel a houboletů používám TowerPro MG90D, i když tam kvalita poněkud kolísá.
Několik letadel mám také osazené Hitec servy a bez problémů, ale četl jsem, že někdo rušení telemetrií zaznamenal, pravděpodobně kvůli blízké anténě.
Pořidil jsem serva Corona,stejně přesně na neutrál nenaběhnou.