Přes zimu jsem přestavěl Mini AeroScouta s pokaženou původní elektronikou na výkonnější motor a baterii používané ve StepOne a přijímač SR6 Mini. Včera jsem ho konečně vyzkoušel a létá překvapivě dobře. Dívám se ale po možnosti sledování napětí baterie. Loni jsem něco podobného řešil pro GR8 ve StepOne, tam jsem to nakonec zprovoznil přes Ain2 vstup. U SR6 Mini to ale nevypadá, že mám jinou možnost než údaj RxBt, který ale pochopitelně zobrazuje už regulované napětí (mimochodem, má tento údaj kromě ověření správné funkce zařízení nějaký smysl?).
Přemýšlel jsem o tom, že bych rozpojil + kabel vedoucí z BEC do přijímače a přijímač bych připojil na + přímo z baterie (tj. přijímač by byl na neregulovaném napětí z baterie), zatímco + ze stabilizovaného 5V výstupu BEC bych napojil na + kabely serv (aby obě serva byla na 5V napětí). Myslím si, že tímto způsobem by měl přijímač fungovat (na neregulovaném napětí z baterie, a tudíž by hodnota RxBt zobrazovala přímo napětí baterie), zatímco serva by jela na nižším regulovaném napětí. Bude to takto fungovat a nehrozí při tomto připojení žádné riziko? Nebo existuje nějaké jiné lepší řešení?
Archer Plus SR6 Mini - napětí 2S baterie přes telemetrii
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Archer Plus SR6 Mini - napětí 2S baterie přes telemetrii
Ano i takto by to slo, RXbat je z duvodu ze ne vsechny modely maji pausalne regulator, litaji na nimh nebo 2S a maji na to i serva.