Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

Dobrý den, jsem tady nový a předem se omlouvám za dotazy které mohou být pro někoho zbytečné nebo hloupé. Ale hold každý nějak začíná. Mám Taranis Plus a SR8 přijímač. Letadlo spárované, nastavené a plné funkční k letu. Po poslední kolizi kdy letadlo nešlo dobře srovnat ve větru jsem se rozhodl že se pokusím zprovoznit SAS a záchrannou stabilizaci. Bohužel jsem se pokusil na SD kartě o nastavení a kalibraci přijímače. Jenže jsem nikde soubor pro SR8 (SRx) nenašel, jen soubory SxR. Pouze jsem našel soubor Plus cali.lua a ten se odkazuje na SR10.
Mohl bych poprosit o radu jak dále postupovat?

Díky Jirka
Přílohy
IMG_9494.jpeg
IMG_9496.jpeg
IMG_9498.jpeg

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 627
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od ellet »

Já ten RX nemám, ale správný script bych si stáhnul z original webu FrSky, t.j. tady (LUA SCRIPT (OPTX)).

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

Stáhnul jsem jej a soubor již má a dá se začít kalibrovat, na placato ok, obráceně naplacato ok a jak to dam svisle tak se to sekne a nejede dal. Co s tím? Nemám nějaký starší soubor co nepotřebuji vymazat? Nebo to chce ještě neco stáhnout. Ale už je pokrok 😀
Přílohy
IMG_9514.jpeg

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1620
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jan Urbánek »

Zkuste druhou stranu jestli ve skriptu nejsou prehozene strany

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

I to jsem zkoušel. Kousne se a už nejde nic dělat. Jen dlouze exit a vyjet. Pokud chci kalibrovat znova, musím model odpojit a vysílač vypnout. Po zapnutí to zase jde zkusit. Dnes jsem vše z vysílače vymazal a znovu nahrál model i přijímač. Vše jede jak má , ale kalibrace je stejná. Kousne se u stejného bodu. Kalibraci jedu přes nástroje. Pokud to neva.
Přílohy
IMG_9528.jpeg

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

Nemám třeba problém ve verzi vysílače ? Viz foto
Přílohy
IMG_9531.jpeg

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1620
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jan Urbánek »

vyzkousim to a dam vedet

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

Díky moc

Jir.rat
Příspěvky: 6
Registrován: stř 17. led 2024 10:00:11
Bydliště: Břeclav

Re: Přijímač Archer plus SR8 a Taranis Plus

Příspěvek od Jir.rat »

Zdravím, tak mám pro jistotu i druhy přijímač do Vás SR8 a chová se stejně. Taky při nastavení třetí polohy zamrzne a nejde již dále kalibrovat.

Odpovědět

Zpět na „Archer řada SR“