Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

petas
Příspěvky: 18
Registrován: pát 24. led 2020 22:27:47

Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od petas »

Na přijímači SR10PRO (FW 2.1.5) se marně snažím nastavit Failsafe tak, aby při výpadku signálu fungoval Autolevel. Ať dělám co dělám, ve Failsafe mě stabilizační režimy nefungují. Přitom v S8R to nebyl žádný problém. Stačilo aktivovat Autolevel, pro Failsafe nastavit VLASTNÍ a přidržet NAST. Vše se zapsalo a po ztrátě signálu Autolevel fungoval. Dělám něco špatně? Funguje to někomu z Vás, kdo máte tento RX?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 830
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od Jan Urbánek »

Tuto chybu jsme jiz zaznamenali u SR8 Pro a cekame na reseni, asi novy FW

petas
Příspěvky: 18
Registrován: pát 24. led 2020 22:27:47

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od petas »

Děkuji za informaci.
Obávám se, že těch chyb tam bude víc... Např. jsem narazil na toto: Po provedení základního nastavení nového modelu jsem zkontroloval funkci stabilizace - směr výchylek. ELE1 bylo nutno reverzovat, udělal jsem to přez LUAskript. Potom při zásahu stabilizace chodily obě půlky výškovky stejným směrem a kontrovaly pohyb modelu. Překvapení nastalo když jsem pohnul kniplem výškovky a každá půlka šla jiným směrem. Takže jsem se musel vrátit do nastavení SERVA v rádiu a zde reverzovat CH2. Potom výškovka chodila správně za kniplem i při zásazích stabilizace. Opět - u S8R se nic takového nedělo. Nejprve se nastavily směry pro serva v rádiu, potom případně reverzovaly zásahy stabilizace pomocí LUA a hotovo. Další: Po provedení selfchecku gyro nedrží správně podélnou rovinu, vždy dojde k mírnému posunu podélné pozice - odhadem 2 - 3 stupně. Příčnou pozici si zapamatuje správně. Zjištěné problémy a zvláštní chování ve mě vyvolávají značnou nedůvěru a nutí mě prozatím nelétat a čekat, co se bude dít dál, čekat na poznatky dalších modelářů. Je to celkem zklamání, od jara jsem čekal s novým akrobatem na zahájení prodeje tohoto RX, no a teď to vypadá na další čekačku na doladění FW. :evil:

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 830
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od Jan Urbánek »

Stabilizace nikdy neovlivnovala signal z radia, tzn by to same nastalo i u S8R. Reverze smeru serv se pro radio dela v radiu a pro stabilizaci v prijimaci.
stupnovou odchylku zkontroluji na SR10, diky za report

Aah ted tomu rozumim ted chodi obe jak radio tak stab opacne

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 830
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od Jan Urbánek »

Servo jsem dal na ch4 kridelka tzn podelna osa kompenzace. spustim selfcheck a pri blikani udelam vychylky, potom prijimac zamava serverm, ale servo se me vrati do stejne polohy, nezda se ze by vznikla nejaka diference od podelne osy.

petas
Příspěvky: 18
Registrován: pát 24. led 2020 22:27:47

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od petas »

Jan Urbánek píše:
pát 04. pro 2020 9:10:13
Servo jsem dal na ch4 kridelka tzn podelna osa kompenzace. spustim selfcheck a pri blikani udelam vychylky, potom prijimac zamava serverm, ale servo se me vrati do stejne polohy, nezda se ze by vznikla nejaka diference od podelne osy.
Tomu nerozumím. Ch4 je přece pro směrovku. Model mám takto. Ch1 + Ch5 křidélko l+p. Ch2 + Ch6 výškovka l+p. Po selfchecku, aniž bych změnil polohu modelu, zapnu autolevel a křidélka se ani nehnou - což je určitě správně. Výškovka ale trochu potlačí, což si myslím že správné není.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 830
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od Jan Urbánek »

Vratil jsem se k tomu autolevelu a zda se ze pri prepnuti z asistenta jenz drzi hezky level na autolevel lehce poskoci raminko serva. Nahlaseno na Frsky

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 351
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Nefunkční AutoLevel ve FailSafe

Příspěvek od ellet »

Jan Urbánek píše:
čtv 03. pro 2020 9:47:17
Tuto chybu jsme jiz zaznamenali u SR8 Pro a cekame na reseni, asi novy FW
Nefunguje mně to ani na SR6

Odpovědět

Zpět na „Archer řada SR“