není SBUS výstup?

dtdt
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. zář 2020 14:00:00

není SBUS výstup?

Příspěvek od dtdt »

Zdravím všechny, opět mám možná blbý dotaz, ale nevím jak z bezvýchodné situace.
Existuje nějaká hypotetická možnost, že díky nějaké SW nebo konfigurační chybě nemám z Archer M+ žádný SBUS výstup? Přijímač je korektně spárovaný a TX vidí jeho telemetrii, nicméně na výstupu není nic.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1061
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od Jan Urbánek »

Jak tam nic neni? Nevidi nejaka jednotka nebo osciloskop nic neukazuje ?

sakulajda
Příspěvky: 81
Registrován: pát 26. dub 2019 21:24:30

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od sakulajda »

možná znova přepárovat?
já nastavoval externí jednotku a 9 + 10CH prostě ne a ne reagovat, přitom 6 až 8 na SBUS úplně v pohodě.
pak sem si všiml ve vysílačce, že při převodu modelu do nového rádia, sem měl spárováno jen jako 8, nikoli 16
taková blbost a zabralo mi to snad 30 minut než mi to cvaklo.

dtdt
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. zář 2020 14:00:00

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od dtdt »

Jan Urbánek píše:
pát 27. lis 2020 10:32:41
Jak tam nic neni? Nevidi nejaka jednotka nebo osciloskop nic neukazuje ?
Není tam vůbec nic. Lékařskou terminologií - flat line. Chvilku mi teda trvalo, než jsem to zjistil, protože je to úplně nový kus a já jsem nejdřív (nic zlého netuše) hledal chybu v nastavení řídící jednotky, do které je to připojené, ale tam chyba není. Když tam vrazím přijímač od Futaby, tak data vidím.

Připojil jsem to i na analyzátor z ToolkitRC M6, a ten tam taky nic nevidí. Ani PWM, ani SBUS. Prostě ticho. A když s ním kontroluju Futabí bazmek, tak kanály krásně chodí. Jiný Frsky přijímač taky chodí.

Spárované je to normálně, svítí zeleně, vysílačka ho vidí jako M-PLUS, můžu vlézt do nastavení a tam si klikat, když RX vypnu, tak na mě zařve "Telemetrie ztracena". Když vypnu vysílačku, tak přepne na červenou. Takže s vysílačkou se to baví, ale nic z toho neleze.

Zkusil jsem to i přepárovat, ale nepomohlo.

sramy
Příspěvky: 99
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od sramy »

Verze FW jsou také správně (stejné)?

dtdt
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. zář 2020 14:00:00

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od dtdt »

Verze FW jsou stejné, TX i RX má 2.1.0.
Zkusím na RX poslat 2.1.5.

dtdt
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. zář 2020 14:00:00

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od dtdt »

Hm, tak s verzí 2.1.5 to taky nefunguje a asi to nebylo úplně košer, protože když jsem tam přes OTA poslal 2.1.5, tak se mi povedlo opětovné spárování (resp. proces úspěšně proběhl), ale pak se to už nebavilo ani po rádiu a RX jenom tak divně problikával oběma LED.
Zkusil jsem to znova přeflashnout přes S.port přímo z rádia, což (zajímavé) běželo o dost dýl, ale výsledek je stejný.

Teď tam zapisuju zpátky 2.1.0.

dtdt
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. zář 2020 14:00:00

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od dtdt »

Tak bohužel nic. Nahrál jsem zpátky 2.1.0, spárování proběhlo tentokrát korektně, protože RX a TX se vidí a komunikují, ale na výstupu není nic.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 453
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: není SBUS výstup?

Příspěvek od ellet »

Vidím novou verzi 2.1.6

Odpovědět

Zpět na „Archer řada M“