Křídlo letadla je osazeno servy Blue Bird BMS-555DMG na klapkách a křidélkách. Křidélka jsou na 1. a 5. kanálu. V letadle jsem používal ACCST přijímač X8R a vše chodilo bez problémů.
Zakoupil jsem přijímače Ascher Plus G8R a jeden jsem dal do letadla a úspěšně nabindoval.
Pak nastal stav, že po připojení napájení do RX a následném připojení serva na kanál č.1 servo chodí ( servo jednoho křidélka). Pokud ovšem odpojím
napájení RX a znovu napájení připojím servo nechodí. Když ale z RX pod napětím servokonektor odpojím a opětovně připojím - servo zase chodí .
Protože mám 3 kusy GR8, tak jsem postupně nabindoval a odzkoušel další Rx , ovšem se stejným výsledkem. Po dalších výzkumech jsem zjistil, že se podobně chová i kanál č.2.( u všech tří přijímačů).
V rámci zkoušek jsem postupně odzkoušel i další ACCSS přijímače: R10+, SR12, TDSR12. U všech odzkoušených RX chodí kanál č.1 a č.2 bez závad.
Problém je jen u GR8.
Ovšem jen u serv Blue Bird BMS555-DMG a to ještě jen u některých. Mě nechodí z odzkoušených pouze 2 kusy, u dalších stejného typu se toto neprojevuje a serva chodí.
Nevím kde je chyba - provedení konstrukce GR8 kde je něco jinak na 1. a 2. kanálu (jiné jsou bez problémů) nebo citlivost serva na signál. Prostě záhada - alespoň pro mě.
Řešit se to dá vrácením X8R zpět na stav před záměnou přijímače, záměnou serva na nechodícím kanále za jiné, které není tolik ovlivněno popisovaným stavem. Zapnutí a vypnutí osazeného modelu je normální a abych před letem odpojil a znovupřipojil kablík serva do RX je nestandartní a obtěžující.
Co je na kanálech č.1 a č.2 jiné, že snesou jen určitá serva. Přijímače jsem kupoval ve stejném období( všechny se chovají stejně), ale předpokládám, že se nejedná o závadu z výroby, spíše je něco na kanálech 1. a 2. jinak (napájení, signál).
Setkal jste se někdo s tímto problémem?
Co to může způsobovat, že se to týká jen výstupu č.1 a č.2 a jen na přijímači GR8 a to ještě jen u některých serv?
Záhadné chování serva při použití Archer Plus GR8
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Záhadné chování serva při použití Archer Plus GR8
Tohle resil patch FW ktere Frsky vydalo a stahlo protoze to lidem pri aktualizaci zlobilo, vznesl jsem dotaz jak to resit u neopecovanych RX.
Takže mám čekat na opravu FW.
Jaká je šance na opravu? Měl jsem v plánu koupit ještě další stejné přijímače, ale teď váhám a nevím co mám dělat.
V každém případě, pokud dojde k opravě, prosím o sdělení zde. Budu téma sledovat.
Děkuji za odpověď.
Jaká je šance na opravu? Měl jsem v plánu koupit ještě další stejné přijímače, ale teď váhám a nevím co mám dělat.
V každém případě, pokud dojde k opravě, prosím o sdělení zde. Budu téma sledovat.
Děkuji za odpověď.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Cekam na info od frsky jak to poresit