R9 MX OTA

route66
Příspěvky: 10
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

R9 MX OTA

Příspěvek od route66 »

Mám dva benzínové modely kde chci pomocí tohoto přijímače zálohovat 2,4GHz pomocí 900 MHz. Jeden mi chodí a záloha se provádí, ale
druhý se chová záhadně. Po sprárování přijímače R10 a přijímače R9MX se záloha spustí jen do té doby než vypnu vysílač (Tandem X20S).

Po zapnutí již není záloha funkční a když vypnu interní 2,4GHz modul z přijímače jde vlastní nastavený sugnál fail save a kormidla nereagují.
(Na obou modelech mám propojeno SBUS-OUT na R9MX proti SBUS IN na R10). Upozorňuji že na prvním modelu je vše stejně a vše funfuje i po
vypnutí a zapnutí vysílače.

Chová se to to záhadně, když znovu připáruji přijímače, tak to vždy od té chvíle chvíli běží (do vypnutím vysílače).

Verze firmwarů mám snad poslední (kromě jedné ale ta zrovna funguje):

1/model
R10 - Archer-X_2.1.8.frsk
R9MX - FW-R9MX-v1.3.1

2/model
R10 - Archer-X_2.1.8.frsk
R9MX - FW-R9MX-v1.3.2

Interní modul jsem taky dnes flešnul na z 2.1.9 na TD_2.1.14.frsk ani to nepomohlo ... Tak jsem v koncích
Výstřižek.PNG
Tomáš

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1077
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od Jan Urbánek »

Prosim jak poznavate se zaloha spusti? Nechapu jak to testujete

route66
Příspěvky: 10
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od route66 »

Honzo vypnu na chvíli internní modul 2,4GHz v menu RF systém ...

Tomáš
Jan Urbánek píše:
úte 05. říj 2021 9:43:26
Prosim jak poznavate se zaloha spusti? Nechapu jak to testujete

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1077
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od Jan Urbánek »

Ach tak prehledl jsem.
Zkuste preparovat na novy model a vyzkuset?

route66
Příspěvky: 10
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od route66 »

Tak jsem zkusil založit nový jednoduchý model, změnil jsem u něj přijímače ID na stejné jako má model 1 (tedy 0) a začalo to chodit.
I po vypnutí a zapnutí vysílače to chodilo. Pak jsem si všiml, že není přijímač 1 a 2 pojmenován tak jsem je postupně znovu spároval
stále to chodilo.

Pak jsem se rozhodl znovu zkusit ten starý model (co včera zaboha nechodil, uložený jako první model01.bin) a svet div se !
I ten najednou taky začal fungovat a šel i po vypnutí prijímače.
Tak nevím co si o tom mám myslet, asi nějaké neodladěné věci od Frsky. Doufám, že už to bude nadále chodit
a záloha 900MHz bude funkční, jinak by asi bylo zbytečný to tam mít.

A pak mě ještě zaráží, jak je možný, že modul R9 MX OTA ukazuje jiné palubní napětí než R10 ? Dokonce i přes 10V
viz obrázek. Palubní napětí je na dva dvoučlánky přivedené do konektorů XT30 na přijímači R10. Tak kde se bere
ten rozdíl ?
napetu.PNG
Díky za pomoc.

Tomáš
Jan Urbánek píše:
úte 05. říj 2021 10:28:05
Ach tak prehledl jsem.
Zkuste preparovat na novy model a vyzkuset?

route66
Příspěvky: 10
Registrován: stř 08. zář 2021 22:28:04

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od route66 »

Dovolím si ještě zopakovat svůj dotaz:

... modul R9 MX OTA ukazuje jiné palubní napětí než R10 ? Dokonce i přes 10V
viz minulý obrázek. Palubní napětí je na dva dvoučlánky přivedené do konektorů XT30 na přijímači R10. Tak kde se bere
ten rozdíl ?

Neměl bych nějak resetovat ten přijímač do defaultu ?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1077
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: R9 MX OTA

Příspěvek od Jan Urbánek »

Nezapomel resime to dam vedet

Odesláno z mého moto g 5G plus pomocí Tapatalk


Odpovědět

Zpět na „Archer řada R“