Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Uživatelský avatar
LEON
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 02. kvě 2019 21:03:59
Bydliště: Východní Čechy

Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od LEON » sob 25. dub 2020 9:55:43

Vlastním Taranis Q X7S ACCST s R9M a R9 přijímačem zakoupeno v RC studiu plus několik R9 přijímačů z Číny a u všech se ihned po zapnutí akumulátoru v letadle potýkám s velice nepříjemným jevem. Občas, asi ve třetině případů, po zapnutí R9 přijímače hlásí Taranis kritický RF signál a všechna serva lítají trhaně tam a zpět jako šílená. Pomůže buď odpojení a opětovné zapojení akumulátoru nebo přecvaknutí na jiný model a zpět na Taranisu. Nedělalo to od začátku, až po posledním update OTX na 2.3.5, kdy jsem zároveň flashnul FW i na R9M a R9 na nejnovější. Někdy můžu zapnout model 5x po sobě a není problém, nekdy ho zase musím 5x po sobě opakovaně vypínat a zapínat, protože R9 nechce "nastartovat" správně a serva blázní... Jelikož když už to jednou naběhne správně, tak R9 potom běhá naprosto spolehlivě a prioritní je pro mě dlouhý dosah, tak zatím jen zatnu zuby, neřeším to a tiše doufám, že tyto problémy s nějakým dalším update FW zase zmizí, ale stejně by mě zajímalo, jestli se s tímto trápením po zapnutí potýká ještě někdo jiný.
Modely: Graupner V-Venture, SkySurfer 800, Stingray EDF
Vysílač: Taranis Q7s + R9M 868MHz
FPV brýle: Eachine EV200D

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 671
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od Jan Urbánek » pon 27. dub 2020 9:46:17

O jaky FW se jedna v R9? Videl jsem toto u Flexu.

Uživatelský avatar
LEON
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 02. kvě 2019 21:03:59
Bydliště: Východní Čechy

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od LEON » pon 27. dub 2020 14:10:19

Je pravda, že ruku do ohně za to nedám, že je to opravdu LBT, jdu to raději přeflashnout. Díky za nasměrování ;)
Modely: Graupner V-Venture, SkySurfer 800, Stingray EDF
Vysílač: Taranis Q7s + R9M 868MHz
FPV brýle: Eachine EV200D

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 671
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od Jan Urbánek » pon 27. dub 2020 17:20:06

Zkusil bych jak se to chobva u bezneho LBT. Flex z nejakho duvodu nekdy tuni vykon dolu az se to rozpoji. Nahlasil jsem toto chovani na FrSky uz pred casem, ted se diky protokolum s nad na to dostanou.

libor
Příspěvky: 25
Registrován: pát 26. dub 2019 19:52:03

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od libor » pát 12. čer 2020 13:08:56

Mám stejný problém. LBT.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 671
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od Jan Urbánek » ned 14. čer 2020 11:44:50

FW verze?

libor
Příspěvky: 25
Registrován: pát 26. dub 2019 19:52:03

Re: Problémy při zapnutí R9 (low signal a cukání serv)

Příspěvek od libor » ned 14. čer 2020 14:32:23

FW-R9M-ACCST-20190117 LBT
FW-R9Stab-ACCST_v20191022 LBT

Odpovědět