Propojení více příjímačů

Uživatelský avatar
JoskaPilot
Příspěvky: 26
Registrován: ned 28. črc 2019 12:55:16

Propojení více příjímačů

Příspěvek od JoskaPilot »

Nevíte o nějakém návodu jak propojit R9 přijímač třeba s mini verzí , HW by to měl umět , ale na netu jsem nic nenašel .(mám Qx7 Taranis)
Jde mi o bezpečnost aby si přehazovali silnější příjem ne o počet PWM kanálů.
Dík

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 774
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Jan Urbánek »

Redundantni funkce je automat, pokud vypada konzistentnost dat prepne se na sbus vstup je li tam signal. Prijimace se paruji jeden s a druhy bez telemtrie, u ACCESS mohou by oba s telemetrii.

Uživatelský avatar
JoskaPilot
Příspěvky: 26
Registrován: ned 28. črc 2019 12:55:16

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od JoskaPilot »

Díky, takže mám postupovat při párování jako jsou video návody na párování přijímačů X řady nebo R ? Tuším druhý s propojkou na signálech 1 a 2 kanálu aby se druhý napároval bez telemetrie?

virdzek
Příspěvky: 72
Registrován: úte 06. srp 2019 16:05:55

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od virdzek »

Ako to vlastne funguje v praxi ked sa prepne na druhy prijimac bez telemetrie ?
Asi mi bude mi vysielac hlasit stratu telemetrie , bude mi hlasit aj stratu signalu (RSSI) napriek tomu ze moze byt model po prepnuti na satelitny (sekundarny) prijimac nadalej ovladatelny ?


P.S.: Termin "satelitny prijimac" sa pouziva na popis zalozneho - sekundarneho, redundantneho prijimaca , nema nic spolocne so satelitnym prijmom ;-)

Uživatelský avatar
JoskaPilot
Příspěvky: 26
Registrován: ned 28. črc 2019 12:55:16

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od JoskaPilot »

virdzek píše:
úte 24. zář 2019 20:59:37
Ako to vlastne funguje v praxi ked sa prepne na druhy prijimac bez telemetrie ?
Asi mi bude mi vysielac hlasit stratu telemetrie , bude mi hlasit aj stratu signalu (RSSI) napriek tomu ze moze byt model po prepnuti na satelitny (sekundarny) prijimac nadalej ovladatelny ?


P.S.: Termin "satelitny prijimac" sa pouziva na popis zalozneho - sekundarneho, redundantneho prijimaca , nema nic spolocne so satelitnym prijmom ;-)
To už je pěkně vidět na jednom videu R.M. hlavní přijímač při ztrátě signálu hlásí nízký signal a ztratu telemetrie , potom se to přepne na signál druhého přijímače , ale ten nemá telemetrii zapnutou tak se proto žádné hlášení další nekoná, ale letadlo je rizeno dále. Takže nový protokol access je lépe vyřešen když zůstanou oba přijímače s telemetrii to pak klidně může hlásit přepnutí signálu na záložní . Budu doufat že tabulka pro propojky platí na všech přijímačích stejná.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 774
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Jan Urbánek »

Propojky nepouzivat, pri parovani se Vas to pta 1-8 s telemetrii, 1-8 bez telemetrie touto volbou se nastavi prijimac.

Dušan bacigál
Příspěvky: 25
Registrován: sob 18. led 2020 19:33:55

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Dušan bacigál »

Volali sme si pred týždnom ohĺadom zobrazenia telemetrie 2 prijímačov R9 a R9mini,sparovaných v acces horus x10s.
Prinímače mám spárované,no neviem sa nikde dopracovať v opentx vytiahnuť údaje z oboch prijímačov hore na Top bar,trebars vedľa ukazovateĺa baterie TX.
Ak vôjdem do menu telemetrie v modeli,vidím iba jedno Rssi. Aj keď mám pripojené dva prijímače
Niesú tam údaje z oboch prijímačov, no hore na panel sa mi ich nedarí umiestnit vôbec.
Otázka či vôbec je možne vidiet samotné Rssi pre každý prijímač.

Budem vďačný za pomoc.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 293
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od ellet »

Mám OTX 2.3.5 a dát to na horní lištu jde, jen mě nějak neposlouchá barva.
screenshot_x10_20-01-18_21-02-04.png
Dodatečně jsem "objevil", že nastavená barva se projeví až po zapnutí RX (asi musí být hodnota nenulová).
Naposledy upravil(a) ellet dne sob 18. led 2020 21:59:20, celkem upraveno 1 x.

Dušan bacigál
Příspěvky: 25
Registrován: sob 18. led 2020 19:33:55

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Dušan bacigál »

Ano pardon na hornú lištu to dám,no je to take čierne a aj keď pripojím prijímač ukazuje iba nulu.
V menu telemetrie v modely to vidím no tam sa musím preklikávat

Dušan bacigál
Příspěvky: 25
Registrován: sob 18. led 2020 19:33:55

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Dušan bacigál »

Ano pardon na hornú lištu to dám,no je to take čierne a aj keď pripojím prijímač ukazuje iba nulu.
V menu telemetrie v modely to vidím no tam sa musím preklikávat
20200118_212235.jpg
A prosím ťa pri nabíjaní ti svieti kontrolka na R9 module.
20200118_212235.jpg
20200118_212235.jpg

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 293
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od ellet »

Mně to hodnotu ukazuje (dopsal jsem to do původního příspěvku).

stanislavdavid
Příspěvky: 4
Registrován: úte 03. lis 2020 22:47:06

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od stanislavdavid »

Rychlá otázka - stále platí že když chci provozovat redundancy funkci, tak přes accst to nebude přenášet telemetrii? mám původní x9d+ a chtěl jsem provozovat R9 i 2.4ghz dohromady.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 774
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od Jan Urbánek »

ACCST dovede zpracovavat telemtrii jen z jednoho zdroje.

stanislavdavid
Příspěvky: 4
Registrován: úte 03. lis 2020 22:47:06

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od stanislavdavid »

Takže by to mohlo fungovat tak, že budu mít X9D+ (ne 2019) + R9M TX modul (ne 2019) a v letadle R9 mini + x4R - potom nastaveno, aby bylo primarní r9m, které by přenášelo telemetrii a x4R jako zálohu. Pokud vypadne r9M, tak stále mohu ovládat letadlo (pokud to je v dosahu x4R), ale nemam telemetrii. Je to tak?:-)

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 293
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od ellet »

O několik příspěvků výš máš napsáno (chce to taky trochu číst), že přijímače se párují jeden s a druhý bez telemetrie. X4R, podle manuálu, nelze bez telemetrie napárovat. Takže bude potřeba X4R zaměnit.

stanislavdavid
Příspěvky: 4
Registrován: úte 03. lis 2020 22:47:06

Re: Propojení více příjímačů

Příspěvek od stanislavdavid »

diky, jen jsem nevěděl, že x4r nejde bez telemetrie naparovat

Odpovědět

Zpět na „Přijímače R9“