Reset po natankování

Uživatelský avatar
pstasek
Příspěvky: 132
Registrován: pát 26. dub 2019 21:21:55

Reset po natankování

Příspěvek od pstasek »

Podle manuálu je možné resetovat zbývající palivo v nádrži pomocí LUA skriptu v SYS menu. To funguje, ale není to úplně uživatelsky přívětivé. Rád bych si nastavil reset raději na nějaký spínač. Je v OpenTX taková možnost? Je tam i nějaká funkce auto resetu, ale úplně jsem nepochopil podmínky, za kterých by k tomu mělo dojít.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 568
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: Reset po natankování

Příspěvek od prikrylm »

Ještě by bylo potřeba (aspoň pro mě) nějaký kontext. Pravděpodobně jde o nějaké čidlo a nějaký LUA, kdybych tušil jaké, asi by se dalo něco vymyslet.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 543
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Reset po natankování

Příspěvek od ellet »

Reset vybraného senzoru (nebo celé telemetrie) lze v OpenTX jednoduše udělat na spínač ve SPECIAL FUNCTION.

Uživatelský avatar
pstasek
Příspěvky: 132
Registrován: pát 26. dub 2019 21:21:55

Re: Reset po natankování

Příspěvek od pstasek »

To samozřejmě vím, ale na reset telemetrie průtokové čidlo GasSuite nereaguje. Ten se provádí skrz nastavovací LUA skript na jeho třetí obrazovce, což není úplně fajn z pohledu uživatelského. Po natankování přejít do SYS/Tools/GasSuite, 2x PgDn, 3. řádek 2x enter. a vyskočit zpět na home. Hodnota se totiž uchovává přímo v jednotce GasSuite, ne v rádiu.

O GasSuite je toho na webu hrozně málo, k dispozici je v podstatě jen manuál a minimum osobních zkušeností. Vypadá to, že tady na fóru ho mám také jenom já :lol:

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 543
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: Reset po natankování

Příspěvek od ellet »

pstasek píše:
sob 11. črc 2020 14:08:39
To samozřejmě vím..... Vypadá to, že tady na fóru ho mám také jenom já :lol:
Těžko se odhaduje co tazatel ví, ale asi to opravdu moc lidí nepoužívá. Když máš ale script, který to umí, neměl by být problém s jeho úpravou. To už ti psal prikrylm, když ten script poskytneš, určitě mu to nedá... :D , problém bude mít s testováním.

Je to ale nějak divný. Čtu, že senzor poskytuje průtok (ne spotřebované množsví) a v tom případě se zbývající výpoček odehrává na vysílači. Potom ale resetovat průtok - hodnotu spotřebovaného množství neovlivní.
Tak oprava, našel jsem manuál a opravdu to počítá i množství (jinde to ale nikde nevidím) a možná by bylo i jednodušší, nechat výpočet na OTX.

Uživatelský avatar
pstasek
Příspěvky: 132
Registrován: pát 26. dub 2019 21:21:55

Re: Reset po natankování

Příspěvek od pstasek »

GasSuite skript je součástí obsahu SD karty v OpenTX.

Senzor poskytuje jak průtok, tak zbývající objem nádrže v ml (nastavuje se přes skript) a zároveň i procentuální objem nádrže (klesá od 100% do 0%).

Jasně, asi by šlo nějakým "reverse engineeringem" vytvořit vlastní skript, ptám se spíš, abych nevymýšlel kolo, nebo zda jsem něco nepřehlédl. Asi by šlo vytvořit vypočtený senzor z čidla průtoku v rádiu, díky za tip, možná to bude jednodušší, než programovat vlastní LUA.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 568
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: Reset po natankování

Příspěvek od prikrylm »

Asi vlastní skript. Když by se "vykradl" ten GasSuit, tak bych viděl, že se musí zjistit appId

Asi takto (v init()):

Kód: Vybrat vše

for index = 1, 40, 1 do
    local sensor = model.getSensor(index)
    if sensor ~= nil and sensor.id >= 0x0d10 and sensor.id <= 0x0d1f then
      appId = sensor.id
      break
    end
  end

  if appId == 0 then
    error("No GasSuit sensor in this model!")
  end
a vlastní aktivita resetu by byla

Kód: Vybrat vše

sportTelemetryPush(0x1b, 0x31, appId, fieldx + valuex*256)
s tím, že fieldx pro objem je 0x93 pro objem, valuex je mi neznámé, pokud by se nenastavilo i procento tak ještě fieldx 0x94 a hodnota valuex nejspíš 100.

Jak tohle ověřit bez hardwaru ale opravdu nevím.

Celý skript by pak mohl vypadat takto:

Kód: Vybrat vše

-- vykradeny gas suit
local appId = 0
local fuelFull = 500 -- objem plne nadrze


local function telemetryWrite(fieldx, valuex)
  return sportTelemetryPush(0x1b, 0x31, appId, fieldx + valuex*256)
end


-- Init
local function init()

  for index = 1, 40, 1 do
    local sensor = model.getSensor(index)
    if sensor ~= nil and sensor.id >= 0x0d10 and sensor.id <= 0x0d1f then
      appId = sensor.id
      break
    end
  end

  if appId == 0 then
    error("No GasSuit sensor in this model!")
  end
end

local function background()

end

local function run(event)
  -- reset objem nadrze
  telemetryWrite(0x93, fuelFull)
  -- pripadne reset procent
  telemetryWrite(0x94, 100)
end

return { init=init, background=background, run=run }
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
pstasek
Příspěvky: 132
Registrován: pát 26. dub 2019 21:21:55

Re: Reset po natankování

Příspěvek od pstasek »

Moc díky, vyzkouším a dám vědět!

ok5kwt
Příspěvky: 34
Registrován: úte 07. črc 2020 7:07:58

Re: Reset po natankování

Příspěvek od ok5kwt »

Dopnil bych, že po včerejším zkoumání pro reset Gas Suite v1.2 a lua skript v1.2. s příjmačema Access aktualizovaná 2.1.5 nelze lua spustit.. Lze spustit jen Lua v1.... A však s příjmačema ACCST fungují náramě obě verze 1 i 1.2. Vysílač Horus 10x

ok5kwt
Příspěvky: 34
Registrován: úte 07. črc 2020 7:07:58

Re: Reset po natankování

Příspěvek od ok5kwt »

Tak že bych doplnil poznatky.. Předchozí zprávu beru zpět.. Lua script se spustí pokud jsou připojeny všechny senzory. Hlavně teplotní čidla. Reset do požadované hodnoty se provede při zapnutém autoresetu zapnutím a vypnutím přívodního napětí.. Což myslím použitelné.

Odpovědět

Zpět na „GasSuit“