Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

graup15
Příspěvky: 36
Registrován: sob 07. říj 2023 16:08:14

Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od graup15 »

Mám dotázek , nemáte někdo tušení proč vario zobrazuje jen do výšky 1000m.?
Tam se přičítání hodnot zastaví a i když stoupu dál.
Mám X18 radio.
Díky za rady.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 669
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od prikrylm »

A vadí TO? Tak vysoko stejně nesmíš... Co vím, tak max. kam se může s klubovou licencí, je 300m AGL (nad zemí) a to ještě ne všude. Takže 1000 m je víc jak 3x rezerva, ne? Pro jiné účely jak "hobby RC létání" asi pořídit jiné systémy...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

graup15
Příspěvky: 36
Registrován: sob 07. říj 2023 16:08:14

Re: Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od graup15 »

:-) Moc to nevadí, jen mi to zajímalo. Protože , když je na senzoru v dokumentaci psáno rozsah 10 000m a Ethos to ořízne na 1000.00 m , tak mi to prostě zajímá proč..
A na to kam až se lítat může či ne , jsem se fakt neptal :-) :-)
Navíc jsou země na světě ,kde ani 1500m nevadí... a rcpara se dá s sebou lehce zbalit i na dovolenou.
Tak proto

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 669
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od prikrylm »

TO mě pak napadlo, že by se mohlo vzít "do něčeho", kde se tak vysoko může.
1000m omezení je pak možná trochu divné, kdyby bylo 999, řekl bych kvůli formátování čísla, ale do 4 cifer by se těch 10km vlezlo, žejo.

Ale:
zkusil jsem nastartovat ETHOS simulátor, a tam na stránce senzorů vidím "Altitude" a pokud jej edituju, vidím, že jedna z položek je "Ragne"a std je nastavená na -100 - 1000m - odtud asi těch 1000m - ale horní hranice se dá na těch 10 km posunout. Takže jen nastavení rádia.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

graup15
Příspěvky: 36
Registrován: sob 07. říj 2023 16:08:14

Re: Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od graup15 »

Ano...jsem za joudu.
Presne tam to bylo...takže.
Velka omluva za zbytečny dotaz.
Díky.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 669
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Řečkovice

Re: Vario zobrazuje výšku jen do 1000m

Příspěvek od prikrylm »

...jouda je, kdo neví, ani se nezeptá a je ochoten tvrdit, že "TO nejde"... :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)

Odpovědět

Zpět na „Senzory vario“