Vario ADV a Archer RS

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

Zdravim,
mam prijimac Archer RS v režimu Fbus2 ( je to v hazedle, pres Fbus2 jsou pripojena jeste 4 Xact serva) Připojil jsem novy Vario ADV, ale telemetrie ho vůbec nedetekuje. Zkusil jsem i odpojit serva, takze pouze RX a vario, aby se tam nemotaly senzory serv, ale porad nic, senzor neni vubec detekovan.

Zkusil jsem ho na S8R, tam bez problemu jede.

LED bliká rychleji nez na S8R, takze bych rekl ze rezim fbus detekoval spravne. A k čemu slouží tlacitko na tom variu?

Díky.

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

A jeste pokus s GR6.
V rezimu s.port jsou detekovana obe varia (interni i externi)
V rezimu FBUS je detekovano pouze interni vario.

Testovano na dvou X10S Express, jedna s EdgeTX 2.8, druha s ETHOS 1.3. V obou pripadech stejne chovani......

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1344
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od Jan Urbánek »

Tlacitko nemna funkci, je designovano k budoucimu pouziti.

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

Tak Vario ADV se v režimu FBUS chytlo az na Archer R4, po aktualizaci FW na 2.1.10.

V předchozím 2.1.8 nefunguje.

Nemate info jestli je v dohledu i aktualizace pro Archer RS?

Diky.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1344
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od Jan Urbánek »

hlasiml jsem to s RS zatim bez odpovedi

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

Tak super, dnešní aktualizace RS problem vyřešila, vario ADV funguje.
To bylo příjemně rychlé , diky. :D

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

No, tak radost byla předčasná..... RX jsem vratil do modelu, vario sice jede, ale ted vubec nevidi serva.... telemetrie je nedetekuje, nehybou se. :( Tak zpátky na verzi 2.1.8, serva jedou...... tak snad příště a lépěji...

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1344
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od Jan Urbánek »

Nastaveni RS prosim? Serva jaka?

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

4x Xact 5701, nastaveni viz foto.
Telemetrie detekuje pouze RSSI, RxBat, VFR (s pripojenym variem i Alt, Vspd)

Serva nic, žádný senzor, žádný pohyb. Zkusil jsem I zpomalení reg/bind. Kdyz vrátím do prijimace fw 2.1.8, nastaveni rx je stejne, serva okamzite jedou, telemetrie jejich senzory najde. (kromě varia samozrejme)
Přílohy
20220815_163743.jpg
20220815_163712.jpg

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

Zdravim,
Nemate nejake info o opravě toho Archer RS? Je ta chyba potvrzena? Nebo nějaký můj lokální problem?
Děkuji.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 1344
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od Jan Urbánek »

Zaktualizujte serva https://www.frsky-rc.com/xact-5700-series/
a pouzijte 2.1.9 je to v tovarne otestovano

ZS-Man
Příspěvky: 76
Registrován: pát 26. dub 2019 16:59:25

Re: Vario ADV a Archer RS

Příspěvek od ZS-Man »

No, zkusil bych rad, ale... dvě serva (křidlo) mam nakrimpovana do jednoho 3pin konektoru. Je mozne aktualizovat obě najednou? Bude to fungovat? Nebo ma to Frsky alespon v planu?
( A tim se trošku oklikou zase dostavam zpet k viewtopic.php?f=71&t=729 , tam je nejaky posun ? Tam kdyby přibyla možnost bezdratove aktualizace serva, to by bylo "žrádlo" :-)))) )

Diky.

Odpovědět

Zpět na „Senzory vario“