X-Lite TWIN
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: X-Lite TWIN
Ztrácím se - toto bude nový protokol a nebude kompaktibilita?
Nebudu již počítat ACCST.
Ale začínám tušit, že nový ACCESS začíná pomalu odplouvat na smetiště dějin a je nahrazován protokolem Tandem (aspoň mám dojem, že vysílače a příjmače Tandem mají svůj protokol.
Do toho dvě budoucí novinky Twin X-lite TX a Twin Module lite Pro, které asi mají zase jiný protokol a to TW.
Takže shrnutí bude X-lite Twin podporovat kromě uvedených:
ACCST D16
ACCESS
TW mode
ELRS2.4G
I protokol TD (Tandem). Vlastně ani pořádně nevím jak se protokol na tandemu správně nazývá. Možná je to právě ten (ELRS2.4G) o kterém nic nevím.
Nebudu již počítat ACCST.
Ale začínám tušit, že nový ACCESS začíná pomalu odplouvat na smetiště dějin a je nahrazován protokolem Tandem (aspoň mám dojem, že vysílače a příjmače Tandem mají svůj protokol.
Do toho dvě budoucí novinky Twin X-lite TX a Twin Module lite Pro, které asi mají zase jiný protokol a to TW.
Takže shrnutí bude X-lite Twin podporovat kromě uvedených:
ACCST D16
ACCESS
TW mode
ELRS2.4G
I protokol TD (Tandem). Vlastně ani pořádně nevím jak se protokol na tandemu správně nazývá. Možná je to právě ten (ELRS2.4G) o kterém nic nevím.
- Přílohy
-
- Protokoly.JPG (11.18 KiB) Zobrazeno 6598 x
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Tandem ani TWin neni protokol to je jen system vyuzivani prijimacu tedy
Tandem 2.4GHz + 868MHz
Twin 2.4GHz + 2.4GHz
ACCESS je stezejni protokol a bezi na 2.4GHz a 868MHz a budto je jako ACCESS sam nebo v Tandemu nebo Twinu tzn 2x ACCESS na ruznuch frekvencih.
ACCST D16 je stale v podpore tzn stale nova radia jej umi.
ELRS je rozsireni podopry o ELRS modul open source protokol https://github.com/ExpressLRS/ExpressLRS
Tandem 2.4GHz + 868MHz
Twin 2.4GHz + 2.4GHz
ACCESS je stezejni protokol a bezi na 2.4GHz a 868MHz a budto je jako ACCESS sam nebo v Tandemu nebo Twinu tzn 2x ACCESS na ruznuch frekvencih.
ACCST D16 je stale v podpore tzn stale nova radia jej umi.
ELRS je rozsireni podopry o ELRS modul open source protokol https://github.com/ExpressLRS/ExpressLRS
Není "tandem" použití 2,4GHz a 900MHz zároveň, jako že tandemové? Vzhledem k tomu, že na příjem 2,4 +0,9GHZ jsou hotové přijímače, tak asi jo.
Pak nejspíš bude existovat možnost provozovat pouze jednu frekvenci. Tedy jen 2,4GHz ACCESS (např.) nebo 2,4GHz ELRS nebo jen 0,9GHz ACCESS...
Je to tak nebo žiju v bludu?
---
Edit.
takže Tandem je 2,4 + 0,9 a TWIN je 2,4 + 2,4 děkuji za osvětu, než jsem sepsal příspěvek měl jsem odpověď
Pak nejspíš bude existovat možnost provozovat pouze jednu frekvenci. Tedy jen 2,4GHz ACCESS (např.) nebo 2,4GHz ELRS nebo jen 0,9GHz ACCESS...
Je to tak nebo žiju v bludu?
---
Edit.
takže Tandem je 2,4 + 0,9 a TWIN je 2,4 + 2,4 děkuji za osvětu, než jsem sepsal příspěvek měl jsem odpověď

(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
...a TWIN používá dva stejné protokoly nebo může použít dva různé? např. ACCESS + ELRS?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
ACCESS bude stale pro jeden prijimac jako ACCESS a TD nebo TWIN pro dvojprijimac ale vse na ACCESS
ELRS nebude kombinovatelny s ACCESS ten pojede jako externi modul
ELRS nebude kombinovatelny s ACCESS ten pojede jako externi modul
- juraj.jurej
ELRS bude skrátka implementovaný do Ethosu, ako ext. modul.
Tým pádom bude podporovaný vo všetkých rádiach s Ethos.
Tým pádom bude podporovaný vo všetkých rádiach s Ethos.
FrSky Tandem X20
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Zdravím, máte prosím představu o ceně a dostupnosti?
Že je TWiN X Lite již skladem a v prodeji jsem si již stránkách RC studia všiml. Dotaz, zda se neví o modré barevné kombinaci, která již byla na fotkách prezentovaná. Na cizích stránkách mají v nabídce taky pouze šedou variantu.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
V ceniku mame jen sedou a cervenou, pres odjednani i cervene dodali jen sedou. cervena bude pozdeji a modra asi take
- juraj.jurej
Kardinál měl dobrej vkus: ta červená a černou je bezva kombinace. Ještě by byla dobrá barva žlutá Ferrari.
- juraj.jurej
Ešte budú ďalšie farby. Šedá, tyrkysová, tmavo modrá. Neviem čo je to zas za módu tieto farebné rádia a nielen u FrSky, celkovo. Niekedy mi to už príde cez...
FrSky Tandem X20
Mám X-Lite TWIN kardinálně rudou a moc se mi líbí. Původně jsem chtěl modrou, ale jsem rád, že jsem to změnil. Já osobně vítám více barev, než strohé černé.
Mam uplne prvni x lite, taky cervena, ale barva sla dolu a ty hmatnikove gumy se rozplizavaji.