Nedaří se párování RX4R a Taranis X9D
Nedaří se párování RX4R a Taranis X9D
Ahoj nedaří se mi spárovat přijímač RX4R. Mám Taranis X9D, u kterého nelze udělat update firmwaru (první verze x9d z roku 2015). Z tohoto důvodu jsem do přijímače nahrál firmware před 2.1 (verzi 180516 FCC, následně jsem zkoušel neuspěšně pro jistotu i s LBT verzí 180516). Při bindování v D16 módu tx, přijímač svítí červeně a zeleně, bind se mi nedaří. Co dělám špatně? Co se týče firmware v přijímači, tak jsem si jistý, že tam musí být ta verze před 2.1, mám to tak i na jiných přijímačích.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
Re: Nedaří se párování RX4R a Taranis X9D
180516 neni 2,1 ale starsi verze z roku 2018. Az novejsi verze se zacali cislovat 2,0 a 2,1 ...
Radio muzemit jeste starsi verzi FW z 2015 coz zase s 2018 nepujde.
Radio muzemit jeste starsi verzi FW z 2015 coz zase s 2018 nepujde.
Díky za reakci. To že by rádio mohlo mít ještě starší FW nekompatibilní s 180516 jsem nepředpokládal.
Bohužel 180516 je nejstarší dostupný firmware pro RX4R na frsky stránkách. Nemáte prosím u sebe ještě starší fw?
Mým záměrem byl uprade všeho na poslední LBT fw. Až následně jsem zjistil, že ho neudělám v XJT ve vysílači, tudíž nemůžu udělat ani přijímačů. Bohužel jsem udělal upgrade fw nejprve na přijímačích, až poté jsem zjistil, že nelze udělat flash XJT. Do té doby mi ale RX4R fungoval a vím, že historicky jsem dělal downgrade fw u tohoto RX4R, protože byl již v distribuci LBT. Zdá se tedy, že fr sky stáhlo ze stránek nejstarší fw, se kterým mi to fungovalo.
Nemáte nějakou chytrou radu, nebo nejstarší firmware?
Bohužel 180516 je nejstarší dostupný firmware pro RX4R na frsky stránkách. Nemáte prosím u sebe ještě starší fw?
Mým záměrem byl uprade všeho na poslední LBT fw. Až následně jsem zjistil, že ho neudělám v XJT ve vysílači, tudíž nemůžu udělat ani přijímačů. Bohužel jsem udělal upgrade fw nejprve na přijímačích, až poté jsem zjistil, že nelze udělat flash XJT. Do té doby mi ale RX4R fungoval a vím, že historicky jsem dělal downgrade fw u tohoto RX4R, protože byl již v distribuci LBT. Zdá se tedy, že fr sky stáhlo ze stránek nejstarší fw, se kterým mi to fungovalo.
Nemáte nějakou chytrou radu, nebo nejstarší firmware?
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
RX4R neni tak stary aby mel FW 2015 me ted napada, tzn neexistuje.
Tzn., že problém bude jinde, když mi to předtím šlo. Nemůže tam být nějaké specifikum při bindování. Opentx je je poslední možné.
- Jan Urbánek
- Administrátor fóra
ne optx s tim nic nenadela a pak je otazkou ani nic specifickeho se neresi, proste tlacitko a napajeni, mozna nechat dele parovat nekdy to trvalo i 20sec
Aha, tu delší dobu jsem nevěděl zkusím.
Tak párování nejde a nejde ani s jinými přijímači, kde je stejný firmware, jako před update otx na poslední verzi, ani tam nejde bind. Jinými slovy update otx měl zásadní vliv na bindování, ačkoli FW v tx i rx je stejný . Proč?
Na verzi open tx 2.1.8, což jsem měl původně, se nejde vrátit, protože již nelze nikde stáhnout, podařilo se mi někde na diskusi stáhnout verzi 2.1.9 companion, ale již mi nepřipraví instalační soubor pro zápis do rádia, takže z fungujícího rádia mi nejde vůbec nic...
Na verzi open tx 2.1.8, což jsem měl původně, se nejde vrátit, protože již nelze nikde stáhnout, podařilo se mi někde na diskusi stáhnout verzi 2.1.9 companion, ale již mi nepřipraví instalační soubor pro zápis do rádia, takže z fungujícího rádia mi nejde vůbec nic...
A verze companion-windows 2.1.7 nebo 2.1.8 by pomohla ?
Tak jo, vyzkoušeno s companion 2.2.4, také mi nepřipraví firmware pro X9D, píše že nemůže ověřit aktualizace, něco v tom smyslu. Nevíte někdo, jak to obejít, mám X9D, mód 1.
Je nějaký důvod do rádia nedat poslední OTX (2.3.15) nebo ETX (2.10.5)? U obojího se mi firmware stáhnout podařilo.
Pak - FW 180516 do RX4R- jsou tam FCC a LBT - nefunguje ani jedna?
Pak - FW 180516 do RX4R- jsou tam FCC a LBT - nefunguje ani jedna?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik létajících, jezdících a plavajícich strojů)
Já jsem tam právěže dal 2.3.15 OTX, od té doby nejde bind. Ani jeden ze zmíněných fw nefunguje. Svítí červená + zelená a nic. U dalších přijímačů jsem na fw vůbec nesahal, a ani s těmito se mi rádio nespojí, ačkoli fw je ve vysílači i přijímači stejný (původní). Proto mě napadlo se vrátit k původní 2.1.8, ale ta již asi není podporovaná. Zkoušel jsem párovat v rámci tx v původních modelech, i jsem vytvářel nové, nová čísla příjimačů, různé kombinace v rámci D16, méně kanlů, s/bez telemetrie a nic. Myslím, že tam asi bude nějaká nekomunikace původního fw ve vysílači a nejnovějšího otx, bohužel mám tu verzi vysílače, kdy nemůžu udělat update fw.
Pokud chceš ty soubory 2.1.7 nebo 2.1.8, tak mi soukromou zprávou napiš mail, pošlu ti je.
V pondělí posláno.