"Fail-save" na RX6R

KaMoSY
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. lis 2019 17:18:32

"Fail-save" na RX6R

Příspěvek od KaMoSY » pon 11. lis 2019 18:35:14

Zdravím ve spolek,
mám problém s tím, že když zapnu model tak se mi vždy na chvíli dá maximální výchylka na všech servech a tím při každém zapnutí modelu auto cukne a nevím zda s tím jde něco dělat. Minimálně na plynu bych se toho rád zbavil. To že na chvíli zatočí serva nebo jak je vidět na přiloženém videu https://photos.app.goo.gl/C68Jgt4yrM8G31RA8 servo za reprákem se vychýlí na chvíli někam na kraj to mi nevadí, ale cuknutí auta je opravdu nepříjemné.
Předem děkuji za rady.
Kalina

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 121
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od prikrylm » úte 12. lis 2019 10:27:26

A máte nastavené zmíněné "failsafe"?

A co k autu pořádnou volantovku? ;-)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

KaMoSY
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. lis 2019 17:18:32

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od KaMoSY » úte 12. lis 2019 12:06:06

Děkuji za odpověď.
Ano failsafe nastavené mám a pokud zkusím vypnout vysílač a znova zapnout (aby stratil signál přijímač tak je vše v pohodě). Dělá to pouze při zapnutí a vypnutí modelu.
A volantovku nechci, protože já dělám kamiony které jsou dělané vyloženě na pákové a toto je menší model pro vnoučata a chci aby si zvykali na pákové od mala. 😉

KaMoSY
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. lis 2019 17:18:32

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od KaMoSY » úte 12. lis 2019 20:14:20

Ale jinak si myslím, že takováto volantovka je opravdu něco co na trhu chybí, a věřím, že spoustu lidí osloví (znám i jednoho který by možná něco takového bral na expedici určitě mu o tom řeknu až ho uvidím). Nicméně například k těm kamionům jsou nejrozšířenější ovládání servonautem a nebo MFC modul od tamiye a tam i v návodech se počítá s tím že to bude ovládané pákovými vysílačkami.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 121
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od prikrylm » úte 12. lis 2019 21:50:28

RX6R: jestli zlobí s ACCESS zkusil bych do přijímače nahrát ACCST, jestli bude zlobit stejně. Pokud ne, je to firmwarem.
RX6R s ACCST mám na vrtulníku a nic podobného nikdy nedělal (vysílám na něj X9D+). Pak mám tu volantovku vyrobenou z X9-Lite, v autě je S6R (ACCES) a taky nic podobného nedělá. Takže jestli bude problém ve firmwaru přijímače, tak provozovat na ACCES, dokud to neopraví...

Proč by se mělo na auta počítat s ovládáním pákami? Volant mi přijde přirozenější. ... napadá mě, že volantovka má horší přístup k více ovládacím prvkům, ale i to by se dalo vyřešit.... Prostě mi přijde divné ovládat auto páčkami .. i když už jsem to viděl a zkusil.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

KaMoSY
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. lis 2019 17:18:32

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od KaMoSY » úte 12. lis 2019 22:23:33

Určitě zkusím. Děkuji za pomoc. Mě to taky zatím nikdy nic jiného nedělalo.
A co se týče toho ovládání tak je to pro to, že když dám na plynu -100 pak do stran se řadí vpřed nebo vzad pokud je plyn na 0 pak se ovládají blinkry a nebo zapínání světel a dalších možností kombinací. A to se volantem dělá opravdu ne moc dobře. Znám opravdu dost "rc kamioňáků" jsem členem www.rctruckbanda.cz a opravdu jsem byl v roce 2009 jediný kdo měl volantovku dokud jsem nenašetřil na lepší věci. Nicméně nevnucuji jen vysvětluji proč.
Zde jen pro info jak funguje servonuat

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 416
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od Jan Urbánek » stř 13. lis 2019 9:01:32

Zkuste rozdvojit napajeni, tzn nejdriv nastartovat prijimac a potom serva, zrejme serva nastartuji driv nez prijimac a nejak odjedou protoze nemaji signal.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 121
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: "Fail-save" na RX6R

Příspěvek od prikrylm » stř 13. lis 2019 10:26:57

KaMoSY píše:
úte 12. lis 2019 22:23:33
Určitě zkusím. Děkuji za pomoc. Mě to taky zatím nikdy nic jiného nedělalo.
A co se týče toho ovládání tak je to pro to, že když dám na plynu -100 pak do stran se řadí vpřed nebo vzad pokud je plyn na 0 pak se ovládají blinkry a nebo zapínání světel a dalších možností kombinací. A to se volantem dělá opravdu ne moc dobře. Znám opravdu dost "rc kamioňáků" jsem členem www.rctruckbanda.cz a opravdu jsem byl v roce 2009 jediný kdo měl volantovku dokud jsem nenašetřil na lepší věci. Nicméně nevnucuji jen vysvětluji proč.
V pohodě, jen diskutuju. A když vidím možnosti nových věcí, tak mi přijde škoda upínat se k něčemu "omezujícímu".
Pokud mám 2-3 kanálovou vysílačku (s prakticky jen třemi ovládacími prvky), tak bych to pochopil. Ale dneska? :) Výše zmíněná vysílačka (fuknčně x9-lite) má kanálů 16/24 (ACCST/ACCESS), resp 32 pokud použiju externí modul a dva přijímače. Ovládací prvky typu řadící páka nebo blinkr, světla, i řadící páka s kulisou.... cokoli. Nehledě na to, že ten Servonaut stojí ranec. A to všechno se standardními přijímači. Vyřešené mám i takové věci jako brzdové světlo (jen když se brzdí), zpátečkové světlo, když se couvá, ABS..... A ještě bych zmínil telemetrii, jako třeba že se mi na vysílačce ukazuje aktuální a max rychlost, pak teploty, může být stav paliva, samozřejmě stav baterek a další a další. A to vše jen s X9-Lite + std přijímač + std senzory...

Možnost připojení dalších ovládacích prvků jako žákovská vysílačka by taky mohlo mít cosi do sebe.

S těmi trucky fandím, vypadají luxusně.

Vzhledem k tomu, že jsem spíš pilot jak řidič, tak bude přes zimu zase víc času, tak kdyby bylo něco ke tvoření na auta, nebránil bych se. :) Nové volantovky se nemusí ani vyrábět, stačí vzít stávající propojit na pákové rádio a tam pořešit zbytek. Nějakou dobu jsem tak provozoval OpenRC F1...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Odpovědět