logy z výškoměru

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » ned 20. říj 2019 18:54:58

Když načtu logy z telemetrie v companionu,
zvolím si graf z výškoměru jsou tam někdy jeden někdy více nesmyslných hodnot viz foto(snad jen u výškoměru, jinde OK)
IMG_20191020_184712_4[1].jpg
Když si graf zvětším jde již číst,
IMG_20191020_184642_6[1].jpg
ale je možnost jej nějak uložit případně opravit?

Čím se to děje, že vznikají tyto nesmyslné hodnoty výšky?

Na přijímači G-RX6 a radio Taranis 9 Lite nový FW.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 416
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od Jan Urbánek » pon 21. říj 2019 9:50:08

Zapnete si filtr dane polozky, sem tam prijdou data poskozena a jejich hodnota je nesmyslna.

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » pon 21. říj 2019 17:40:27

Kde mám nastavit filtr v companionu nebo na vysílači u telemetrie (již mám)?

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » pon 21. říj 2019 18:33:08

Myslíte tento filtr
IMG_20191021_183030_3[1].jpg
ve vysílači nebo jsem jiný přehlédl?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 416
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od Jan Urbánek » úte 22. říj 2019 8:47:49

Ano tento filtr v nastaveni cidla.

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » úte 22. říj 2019 13:40:24

Ten jsem měl zvolený, víc předpokládám pro eliminaci špiček nelze udělat?

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 416
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od Jan Urbánek » úte 22. říj 2019 14:03:04

Ne, mel by prave tyto nesmysly filtrovat.

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » úte 22. říj 2019 14:51:52

Přijímač mám z bazaru, tak je možné, že je to jeho vada, důvod, proč se ho někdo zbavil, ale na příjem i vzdálenost je OK.
Přesto děkuji za pomoc.

marcels
Příspěvky: 68
Registrován: pát 26. dub 2019 19:18:49
Bydliště: Rychvald

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od marcels » stř 23. říj 2019 19:38:01

A co vyzkoušet aktualizovat FW?
Taranis X9E

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » stř 23. říj 2019 22:00:19

Verzi FW mám nejnovější.
Rádio mám ACCESS (Taranis 9 Lite), tak snad je jen jedna verze zpět, pokusy jsem nedělal.
Nahrán jen nový a s tímto i provozováno včetně logu.

Zkusím si půjčit stejný přijímač od kolegů, kteří prý nemají tyto problémy.
Ale asi budou mít starší verzi FW.

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 416
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od Jan Urbánek » čtv 24. říj 2019 16:24:11

A co zklusit aktualizaci na ACCESS?

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » čtv 24. říj 2019 17:01:36

Zkusit ACCESS na půjčených přijímačích?
Předpokládám, že ano, lze se vrátit zpět na FW D16?

Na svém ACCESS mám.

ellet
Příspěvky: 117
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od ellet » čtv 24. říj 2019 19:23:56

sramy píše:
čtv 24. říj 2019 17:01:36
....lze se vrátit zpět na FW D16?,,,
U firmware D16 tady, čtu " Modify the altimeter filtering ..."

sramy
Příspěvky: 28
Registrován: pon 20. kvě 2019 22:52:55

Re: logy z výškoměru

Příspěvek od sramy » čtv 24. říj 2019 20:51:33

Taky mě napadlo, zda nemají chybičku v FW u nové verze s ACCESS, ale na to je asi brzy.
Uvidíme časem.
Zkusím snad příští týden s přijímačem od kolegy, problém bude snad jen v počasí, už se má ochladit.

Odpovědět