S8R a nastavení stabilizace

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Mám problém s nastavením stabilizace u výše uvedeného přijímače. Do přijímače i do vysílač e jsem nahrál verzi firmware Accst 2.1 , provedl selfcheck podle návodu zde na fóru přes kanál č.12 V přijímači mám stabilizaci i quickmode zapnuté. Ve vysílači na kanále č.9 nastavuji přes potenciometr velikost zisku, na kanále č.10 přepínám mezi autolevel/SAS/stab.vypnuta a na kanále č.12 mžikovým spínačem spouštím autolevel. Bohužel po nahrání výše uvedeného firmware stabilizace nefunguje. Přijímače se starou verzí fungovaly bez problémů. Prosím o radu co dělám špatně.

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 351
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od ellet »

Taky mě znervoznilo, že po upgrade nereagovaly kormidla na náklon.
Ale jen do té doby, než jsem si uvědomil, že mám stabilizaci vypnutou přepínačem.
Ten fw funguje, chce to v klidu vše zkontrolovat.

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Jenže ač nastavím na kanálu 10 cokoliv tak serva nereagují :(
přijímač přitom chodí normálně.

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Tak jsem vyzkoušel vypnutí Quick mode a autolevel jsem zapnul přes kanály 10 a 11 kde jsem hodnotu nastavil na 100, ale serva se ani nehnou. :(

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 351
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od ellet »

Ještě mě napadlo, že se nějak měnily lua scripty. Máš ten poslední?

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Ano Lua scripty jsem si stáhl nové, zkoušel jsem přijímač nastavit jak přes Lua scripty tak přes PC (FreeLink) a bez úspěchu.

Supan
Příspěvky: 60
Registrován: sob 27. dub 2019 19:02:58

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Supan »

Ahoj,

a toto máš OK ? :

Hrochorous píše: ↑sob 05. pro 2020 21:54:48
... Plyn musí být aktivován a kniplem stažen na Minimum. Potom je na Kanálu 3 hodnota NULA ...
Jen upřesnění, není tam NULA, ale -100.

viewtopic.php?p=3578#p3578

Supan

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Ano mám, SelfCheck se mi spustí - rozsvítí se modrá dioda na přijímači, přijímač zamává servy, zhasne modrá dioda, rozsvítí se zelená a já ihned pohnu pákami ovladačů do krajních poloh. Ale pak po zapnutí Autolevelu serva změnou polohy přijímače nereaguji.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 338
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od prikrylm »

A je na kanálu zisku (ch9) nějaká rozumná hodnota? 0 - zisk 0, +100 - zisk max, -100 - zisk max... takže něco jiného jak střed (0)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Kanál č.9 zatím neřeším, protože ten má vliv pouze na SAS (vypínač větru). Potřebuji hlavně rozchodit autolevel, takže hledám starší firmware jak pro vysílačový modul XJT tak pro přijímač, abych to zkusil dát do stavu před aktualizací. :(

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Nemáte prosím někdo pro výše uvedený přijímač starší firmware?

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 351
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od ellet »

Ten fw je dobrej, mám ho a funguje. Problém je asi jinde. Kanál 9 je zisk a měl bys ho nastavit. Na kanál 9 nastav +100 a na kanál 10 nastav -100,
pro jistoru zdůrazním mínus u kanálu 10. (Quick Mode, Autolevel a plný zisk).
Je to ale divný, podle toho co píšeš v prvním příspěvku, by to mělo fungovat.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 338
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od prikrylm »

Kopecek píše:
stř 13. led 2021 20:09:51
Kanál č.9 zatím neřeším, protože ten má vliv pouze na SAS (vypínač větru).
To si skoro troufám tvrdit, že není pravda. Zkusím při první možné příležitosti.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
ellet
Příspěvky: 351
Registrován: úte 14. kvě 2019 17:37:26
Bydliště: Vysočina

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od ellet »

Zkoušel jsem to včera. Quick mód a zisk= 0.
U "vypínače větru" nevidím odezvu, Autolevel funguje, sice je to línější, ale funguje.

Uživatelský avatar
juraj.jurej
Příspěvky: 247
Registrován: úte 30. dub 2019 7:09:35

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od juraj.jurej »

Presne tak. Skúsil by som dať na kanál nieaku hodnotu. Keď aj nulu, ale bude kanál 9 plnený a nie neaktívny. V nastavení cez Lua máš aktivovanú stabiliziáciu. (zapnutú)
FrSky Horus X10

Uživatelský avatar
Kopecek
Příspěvky: 40
Registrován: úte 04. čer 2019 9:21:59
Bydliště: Pardubice

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Kopecek »

Předem všem kdo se mi snažili pomoci děkuji. Konečně jsem problém vyřešil a stabilizace opět funguje. :)
Celý problém byl v tom, že doposud jsem pro nastavení přijímače používal program SxRConfig a nyní jsem začal používat FreeLink, kde mi nějak nedošlo, že taky musím nastavit parametry v záložce Gain Setting, jelikož v SxRConfig to bylo již nastavené.
Ještě jednou moc děkuji a přeji spoustu dobrých přistání.

Uživatelský avatar
prikrylm
Příspěvky: 338
Registrován: sob 27. dub 2019 10:16:52
Bydliště: Brno

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od prikrylm »

A není lepší SxR nastavovat přímo přes rádio?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)

Uživatelský avatar
Jan Urbánek
Administrátor fóra
Příspěvky: 830
Registrován: ned 21. dub 2019 17:30:13

Re: S8R a nastavení stabilizace

Příspěvek od Jan Urbánek »

njn my uz vse valime pres radio, ale urcite dobre info pro ostatni ze nekdy se mohou gain vynulovat

Odpovědět

Zpět na „Řada S“